Ordu'da Sisteme Giren Kişi Ezanı Erken Okudu, Oruçlar Erken Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Sisteme Giren Kişi Ezanı Erken Okudu, Oruçlar Erken Açıldı

Ordu'da bulunan Ensar Camisi'nin merkezi sistemine giren bir kişinin ezanı 10 dakika erken okuması nedeniyle çok sayıda vatandaş orucunu erken açtı. Yörede oturan Osman Türkmen, "Söylenenlere göre 1 gün oruç tutacağız mecbur." dedi.

17.05.2019 16:06  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORDU'nun Altınordu ilçesindeki Ensar Camisi'nden kimliği belirsiz bir kişinin, merkezi sisteme girip ezanı 10 dakika erken okuması nedeniyle birçok kişi orucunu erken açtı. Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, diğer camilerde böyle bir durumun yaşanmadığını belirterek, "Görevli arkadaşlar yetişip sistemi kapatıyorlar. Böyle bir sistem kazası olmuş. Nereden girdi, kimdi bilmiyoruz ? Diğer camilerimizde bu ses yok" dedi.

İlçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Ensar Camisi'nden dün akşam iftar saati 19.46'dan 10 dakika önce ezan okunmaya başlandı. Durumu fark eden görevliler merkezi sistemi kapatarak, ezanı yarıda kesti. Erken ezan sesi üzerine orucunu açanlar, ikinci ezanın okunmasıyla şaşkına döndü.

"ORUCU BOZDUK"

Mahalle sakini Köksal Arayan, erken okunan ezanla orucunu açtığını belirterek, "Kul olarak insan hatasız olmaz. Orucumuzu erken okunan ezanla biz de bozduk. Fakat bunu kasıtlı olarak yapmadık. Bilmeyerek ezanla yaptık. Sonucu Allah biliyor. Allah neye karar verirse o kadirdir. Bunu kim yapar, niye yapar?" diye konuştu. Sait Biber ise, "Ezanı biz duyduk fakat daha erken olduğunu anladık. Zaten ezan da yarı da kesildi. Biz durumu fark ettiğimiz için orucumuzu açmadık" diye konuştu.

"1 GÜN ORUÇ TUTACAĞIZ MECBUR"

Yörede oturan Osman Türkmen, "Eşime 'ezan okundu' dedim. Hemen yemeği yedim ben. İnandım 'ezan okundu' diye orucumu açtım. İkinci ezanla şaşkına döndük. Söylenenlere göre 1 gün oruç tutacağız mecbur" dedi.

"SİSTEM KAZASI OLMUŞ"

Öte yandan Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, merkezi sisteme birinin girerek ezanı erken okumaya çalıştığını, görevlilerin duruma müdahale ettiğini söyledi. Yaşanan durumla ilgili soruştamın sürdüğünü kaydeden Düzgüney, "Caminin sistemine özel olarak bir ses giriyor ve ezan okuyor. Caminin görevlisi, profesyonel olarak ezan okuyan bir kişi bile olmadığını söylüyor. Ezanın baş kısmını okuduğu sırada arkadaşlar yetişip sistemi kapatıyorlar. Böyle bir sistem kazası olmuş. Nereden girdi, kimdi bilmiyoruz? Diğer camilerimizde bu ses yok" dedi.

Cami görevlileri ise, olayı araştırdıklarını belirterek, camide ilk kez böyle bir durumla karşılaşıldığını söyledi. - Ordu

Ordu\'da Sisteme Giren Kişi Ezanı Erken Okudu, Oruçlar Erken Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Sisteme Giren Kişi Ezanı Erken Okudu, Oruçlar Erken Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Mühendis : Bunların 61 gün tutması gerekiyor kimi kandırıyorlar 10 dk erken açmak ne demek hangi devirde yaşıyoruz kaç saniye salise olduğunu bildiğimiz devirde 10 dk erken oruç açmak he ? Geçin o işi bilerek bozmuşlar bildiğin işine geldikleri gibi 1 7 Yanıtla Hayırlı ramazanlar: Ameller niyetlere göredir.Yanlış okunan ya da düşünmesi bile kötü art niyetli bir kişinin bu şekil ezanı erken okutması ya da okuması Bu okunan ezana uyarak oruçlarını açan insanlara 61 gün kefareti gerektirmez.Güne gün gerektirir ki ayrıca bu tür durumlarda ve bilerek isteyerek orucunu bozan insanlara dinimizde verilen ceza yahut karşılıgı belli Lakin inanan inanmayan var herkes kendinden sorumlu fakat inanınp da tutmayanlar için ceza ahirette karşılıgını da Allah bilir Saygılar sevgiler 5 0
  • vatandaş: ya arkadaş bu ülkede her camide imam var bari şu merkezi sistemi sadece ramazan aylarında devre dışı bırakılsın imamlarımız ezan okusun 2 0 Yanıtla
  • Piskopat Avcisi,: Bakan Akar F 35 lerin konuslanacagi üssü denetlemis. Ben de diyorum ki birakin artik bu gözboyama politikalarini. Önce F 35 leri hele bir alin Amerika dan da sonra denetlersin bir ara. Kisaca, ortada fol yok yumurta yok. Tavuk bile yok. Neyi denetliyorsun? :) 0 0 Yanıtla
  • xman: beter olsunlar 0 0 Yanıtla
  • ankaralı: imamlar dünyanın maaşını alıyor ezanı sistem okuyor 0 0 Yanıtla
  • İlker : Kafanıza göre yorum yapmak, Allah a şirk koşmaktır. Allah her şeyi en iyi bilendir 0 0 Yanıtla

Advertisement