Ordu'da Su Ürünleri Denetimi - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Su Ürünleri Denetimi

Ordu'da geçen yıl gerçekleştirilen su ürünleri denetiminde, 80 kişiye idari para cezası uygulandı.

27.01.2018 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da geçen yıl gerçekleştirilen su ürünleri denetiminde, 80 kişiye idari para cezası uygulandı.

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla su ürünleri denetimlerine aralıksız devam ediyor.

İl Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, su ürünleri avcılığına getirilen yasaklamalar kapsamında denetimlerin gece gündüz sürdürüldüğünü ifade etti.

Yılmaz, 2017 yılında su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergahlarında ve balık halinde olmak üzere toplam bin 68 denetim gerçekleştirildiğini aktardı.

Bu denetimlerde avlanma yasaklarına uymayan, yasak boydaki su ürünlerini satan 80 kişiye idari para cezası uygulandığını kaydeden Yılmaz, "Aynı zamanda 5 adet pintere, bir adet kalkan ağına, bir adet manyat ağına, 17 adet tırıvırı ağına, 4 bin 400 metre uzatma misiner ağına ve bin 477 kilogram su ürünlerine (palamut, barbun, kalkan, istavrit, mezgit, lüfer, hamsi ve deniz salyangozuna) el konulmuştur." ifadesini kullandı.

Denetimlerdeki amacın balıkçılara ceza kesmek değil, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak ve gelecek nesilleri su ürünlerinden mahrum bırakmamaktır. Bu amaçla İl Müdürlüğümüz tarafından denizde, yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık halinde denetimlerimiz aralıksız devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Su Ürünleri Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement