Ordu'da Yaşlılar Mahzun Bırakılmıyor - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Yaşlılar Mahzun Bırakılmıyor

Ordu'da yürütülen Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi (YAŞAD) kapsamında 65 yaş üstü yaşlıların ihtiyaçları gideriliyor.

13.09.2018 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da yürütülen Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi (YAŞAD) kapsamında 65 yaş üstü yaşlıların ihtiyaçları gideriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlıların hayatının kolaylaştırılması noktasında çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesince oluşturulan YAŞAD merkezi bünyesinde 30 personel ve 11 araçla hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, proje kapsamında tüm ilçelerde tespit edilen yaşlıların kişisel bakımlarının yanı sıra evlerinin her türlü bakım, onarım ve temizliğinin düzenli olarak görevliler tarafından yapıldığını ifade etti.

Yılmaz, tek başına yaşayan ya da sağlık durumu nedeniyle evini temizlemekte zorlanan yaşlılara ücretsiz günlük temizlik hizmeti sunduklarını kaydederek, "Yerleri silip süpüren, cam, kapı ve halıları da temizleyen ekipler, mutfak banyo, tuvalet temizliğinin yanı sıra balkonları da yıkayarak adeta yaşlıların eli, kolu oluyor." dedi.

Ekiplerin ihtiyaca göre yaşlılara her türlü desteği sunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ekiplerimiz ihtiyaca göre kapı kolları, musluk tamiri, ampullerin değiştirilmesi, kırılan mobilyaların onarımı, boya-badana, çatı tamirleri, sıva tamiri gibi birçok konuda da tadilat desteği sunuyor. Yaşlılarımızın resmi kurum ve kuruluşlardaki işlerini kolaylaştırmak amacıyla tekerlekli sandalye kullanan engelli yaşlılarımızın da faydalandığı mobil engelli aracı 19 ilçenin tamamına hizmet veriyor. Her daim yaşlıların yanındayız."

Yılmaz, YAŞAD projesi kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlıların hayır dualarını da aldıklarını kaydederek, projenin Ordu'da uygulanmasında kendilerine destek veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Yaşlılar Mahzun Bırakılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement