Ordu Fındık Hasadı Başladı, Yaylalar Boşaldı; Erzak Uyarısı Yapıldı Hd - Son Dakika
Güncel

Ordu Fındık Hasadı Başladı, Yaylalar Boşaldı; Erzak Uyarısı Yapıldı Hd

Ordu ve Giresun'da fındık hasadı için vatandaşların kente inmesiyle yaylalar yeniden sessizliğe büründü.

24.08.2018 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu ve Giresun'da fındık hasadı için vatandaşların kente inmesiyle yaylalar yeniden sessizliğe büründü. Bölgede, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, yaylacıları evlerde erzak bırakmamaları konusunda uyarırken, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu ve Giresun'da 3 Ağustos tarihinde başlayan fındık hasadı halen devam ederken, vatandaşların kente inmesiyle yaylalar yeniden sessizliğe büründü. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Yeşilköy köyü Fındıcak Yaylası kırsalında 2 gün önce güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen, İçişleri Bakanlığı'nın 'Aranan Teröristler' listesinde Kırmızı Kategori'de, başına 4 milyon lira ödül konulan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner ile 'Sorej K' kod adlı İranlı teröristin öldürülmeden 3 gün önce bölgede 3 evden erzak çaldığının belirlenmesi üzerine Karadeniz yaylalarında yeniden alarm verildi.

YAYLALAR GECE GÜNDÜZ KONTROL ALTINDA

Karadeniz kırsalında yaylalarda İHA, ATAK, Kobra ve Sikorsky helikopterlerinde zaman zaman desteğiyle yürütülen operasyonlarda, zırhlı araçlarla timler yaylaları karış karış geziyor. Bölgede JÖH ve PÖH timleri ile komandoların PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları gece gündüz aralıksız sürerken, yaylacılar da evlerde erzak bırakılmaması yönünde uyarılıyor. Yaylada operasyonları sürdüren timler, evleride kontrol ederken, kapı ve pencerelerinin açılıp açılmadığına bakıyor.

PKK KARADENİZ'DE BÜYÜK DARBE ALDI

1998 yılından sonra Tunceli üzerinden Karadeniz bölgesine giriş yaptığı belirlenen PKK'lı teröristlerden 15'i çatışmada öldürülürken, 4'ü yaralı ve sağ ele geçirilmiş, 3'ü ise güvenlik güçlerine teslim olmuştu. PKK'nın 22 kişilik sözde 'Karadeniz Açılım Grubu' güvenlik güçlerinin etkin operasyonlarıyla Karadeniz'de büyük darbe yerken, bölgede yine terörist unsurlarının olabileceği ihtimali üzerine operasyonlar titizlikle devam ediyor. Karadeniz'in rutubetli ve sert havası nedeniyle özellikle kışın ormanlık alanlarda, sığınaklarda barınamayarak boş yayla evlerine göz diken PKK'lı teröristlerin, kış üstlenmesi içinde yayla evlerinden erzak çalabilecekleri de hatırlatılarak, vatandaşların daha duyarlı olmaları da isteniyor. Teröristlerin özellikle izlerini belli etmemek için havanın yağmurlu ve sisli olduğu zamanlarda yayla evlerine girerek erzak ve yaşam malzemesi çaldıkları, hırsızlık yapacakları evlerin keşfinide önceden yaptıkları belirtildi.

Ordu Fındık Hasadı Başladı, Yaylalar Boşaldı; Erzak Uyarısı Yapıldı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Fındık Hasadı Başladı, Yaylalar Boşaldı; Erzak Uyarısı Yapıldı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement