Ordu gündem haberi: Ordu'da yurt ve ev bulamayan öğrenciler, otellerde misafir ediliyor - Son Dakika
Güncel

Ordu gündem haberi: Ordu'da yurt ve ev bulamayan öğrenciler, otellerde misafir ediliyor

Ordu gündem haberi: Ordu\'da yurt ve ev bulamayan öğrenciler, otellerde misafir ediliyor

Ordu haber... ORDU Valiliği, kentteki üniversiteleri kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerin barınma konusunda yaşadığı sorunlar için girişimde bulundu.

18.09.2022 15:49  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORDU Valiliği, kentteki üniversiteleri kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerin barınma konusunda yaşadığı sorunlar için girişimde bulundu. Yurt çıkmayan ya da ev bulamayan üniversite öğrencileri, valiliğin kiraladığı otellerde misafir ediliyor.

Valilik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki işlemleri süren ve kiralık ev bulamayan öğrencileri otellerde misafir ediyor. Eğitim için kente gelen ve kalacak yeri olmayan öğrenciler, valiliğe başvurarak, otellerde misafir edilmeye başlandı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, babasıyla Nevşehir'den Ordu'ya gelen, Ordu Üniversitesi (ODÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Muhammet Fatih Güleç'i, Açık Kapı'da karşılayıp sohbet ederek, "Devletimizin katkılarıyla İçişleri Bakanlığı'mız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın koordinesinde bu yıl yurt kapasiteleri arttırıldı. Yedekte olan ya da evde kalmak isteyen öğrencileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da misafir ediyoruz. Devletimiz her daim onların yanında" diye konuştu.'ÇOK MEMNUN OLDUK'

Misafir edilen öğrencilerin sayısı ise bugün itibarıyla 137'ye ulaştı. Böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Muhammet Fatih Güleç, "Çok memnun olduk. Çok güzel bir uygulama. Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel, yurt çıkıncaya kadar bizleri misafir ediyor. Devletimizin şefkatini Sayın Valimiz bizlere gösterdi. Allah razı olsun" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu gündem haberi: Ordu'da yurt ve ev bulamayan öğrenciler, otellerde misafir ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement