Ordu Heyelanlı Mahalle İçin Afet Başvuru Masası Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Ordu Heyelanlı Mahalle İçin Afet Başvuru Masası Oluşturuldu

Heyelanlı mahalle için afet başvuru masası oluşturulduOrdu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen ve 22 bina ile 1 caminin yıkıldığı, 61 binadaki 80 konutun tahliye edildiği Sağlık Mahallesi'ndeki heyelanla ilgili afet başvuru masası oluşturuldu.

18.05.2019 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heyelanlı mahalle için afet başvuru masası oluşturuldu

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen ve 22 bina ile 1 caminin yıkıldığı, 61 binadaki 80 konutun tahliye edildiği Sağlık Mahallesi'ndeki heyelanla ilgili afet başvuru masası oluşturuldu. Mahallede başlatılan zemin etüt ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 2015 yılında küçük çaplı heyelan meydana geldi. Daha önce 3 kez zeminde etüt çalışması yapılan mahalledeki binalarda 3 ay önce de çatlaklar oluştu. Bunun üzerine 17 bina tahliye edildi. 89 binanın olduğu mahallede önceki gün meydana gelen heyelanda 22 bina ile 1 cami tamamen yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekiplerinin başlattığı zemin etüt çalışmaları sürüyor. İlçede kaymakamlık bünyesinde afet başvuru masası oluşturuldu.

HER TÜRLÜ TALEPLER KARŞILANIYOR

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilerek, Vatandaşlarımızın talep, ihtiyaç veya isteklerinin daha ivedi ve koordineli bir şekilde karşılanması maksadıyla kaymakamlığımız İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünde afet başvuru masası oluşturulmuştur. Oluşturulan başvuru masasındaki görevli personel vatandaşlarımızın taleplerini almak ve yardımcı olmak üzere başvuru masası 25 Mayıs tarihine kadar açık bulunacaktır. Vatandaşlarımızın imsak vaktine kadar her türlü talep, istek ve ihtiyaçlarının bildirilmesi konusunda Kaymakamlığımız tarafından gerekli koordinasyon sağlanacaktır ifadelerine yer verildi.

AFET KONUTLARI YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden de bir ekip bölgeye gelerek yeni heyelan zedeler için yapılacak afet konutları için çalışma başlattı. Zeminde inceleme yapacak olan ekiplerin hazırlayacağı raporun ardından konut yapımına başlanılacak. Yeni konutlar yapılana kadar mağdur vatandaşların misafirhane ve otellerde kalacağı, kendilerine ayrıca AFAD tarafından kira yardımında bulunacağı da belirtildi. Bölgede barınma ve diğer ihtiyaçların karşılanabilmesi içinde ilk etapta AFAD tarafından Ordu Valiliği'ne 1 milyon lira ödenek gönderildi.

Ordu Heyelanlı Mahalle İçin Afet Başvuru Masası Oluşturuldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Heyelanlı Mahalle İçin Afet Başvuru Masası Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement