Ordu: Kıvırcık Ali'nin İnternet İsyanı - Son Dakika
Güncel

Ordu: Kıvırcık Ali'nin İnternet İsyanı

Konser vermek üzere Ordu'nun Kabataş İlçesi'ne bağlı Alankent Beldesi'ne gelen özgün müzik sanatçısı Kıvırcık Ali, internetin müzik sektörüne çok ciddi bir darbe vurduğunu söyledi.

14.07.2006 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konser vermek üzere Ordu'nun Kabataş İlçesi'ne bağlı Alankent Beldesi'ne gelen özgün müzik sanatçısı Kıvırcık Ali, internetin müzik sektörüne çok ciddi bir darbe vurduğunu söyledi.

Son olarak 3.5 ay önce albüm çıkarttığını belirten Kıvırcık Ali, "Artık her şeyi zamana bıraktık. Promosyon da yapmıyorum. Çünkü ne kadar promosyon yaparsanız yapın geri dönüşümü yok. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Zaten dinleyici hedef kitle belli. Yeni albümün çıkması nerden baksanız 1 yıl daha sürer" dedi.

Basın mensuplarının ısırgan otu türküsüyle ilgili sorularını da yanıtlayan Kıvırcık Ali, "Isırgan otu Anadolu'ya özgü bir ottur. Mesele ısırgan otunun çeşidinde ziyade içersindeki mesajdır. Mahsuni babanın mesajları vardır. Aslında türkülerin hepsinde güzel mesajlar vardır, onları iyi dinlemek içersindeki mesajları iyi anlamak lazım. Ama günümüz insanların bir albümü alıp da içersindeki mesajları anlama şansı yok" diye konuştu.

Artık insanların gidip her hangi bir kasetçiye kaset alma alışkanlıklarının kalmadığını ifade eden Kıvırcık Ali, "Ama artık internet var. İnternete teknoloji açısından bakarsan iyi. Ama internet müzik sektörüne çok ciddi bir darbe vurdu. Bugün müzik çıkartıyorsunuz yarın kaset çıkarmanıza gerek yok. Çünkü, anında internetten indiriliyor. Emek hırsızlığı aldı başını gidiyor. Örneğin ilk albümüm 400 bin satmış ısırgan otu albümüm resmi rakamları 700 bin satmış. Korsan rakamları 850 bin civarında. Şu andaki albümüm 100 bin satmış, bu da iyi bir rakam şu dönemde kaset çıkarıp 100 bin satıyorsanız sizden babayiğidi yok. Sanatçıyım demek o kadar kolay değil. Bizim ülkemiz çok iyi ozanlar yetiştirmiştir. Bu ozanlarımızın da en aşağısı 25 yıldır. Ben 20 yıldır Tokat ın Turhal ilçesi Erenliköyünde doğdum. Ben asıl 1999' da yola çıkmışım 4 albümüm var. Henüz sanatçı olduğumu söyleyemiyorum, henüz erken benim için. Ustalarımızın bize bıraktıklarını yarınlara taşıma çabasındayım" dedi.

Kıvırcık Ali kaldığı belediye misafirhanesinde uzun süre yemyeşil doğayı seyretti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu: Kıvırcık Ali'nin İnternet İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement