Kuyumcuda Rehine Krizi! Soyguncular Taleplerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Kuyumcuda Rehine Krizi! Soyguncular Taleplerini Açıkladı

Kuyumcuda Rehine Krizi! Soyguncular Taleplerini Açıkladı

Ordu'da 8 saattir süren rehine krizinde soyguncular, 3 rehineden 2'sini serbest bıraktı. Soyguncular polisten bir araç talep etti ve sağ salim çıkabilecekleri bir ortam oluşturulmasını istedi.

05.12.2015 15:13  Güncelleme: 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde sabah saatlerinde girdikleri kuyumcuyu soymayı başaramayınca içerideki 5 kişiyi rehin alan Ömer S. ve G.S. kardeşlerin rehine eylemi halen sürüyor. Soygunun ilk saatlerinde kendilerine engel olmak isteyen Murat Gül'ü tabancayla bacağından vuran iki kardeş, pazarlıklar sonucu ellerindeki rehineleri serbest bırakmaya başladı.

Soygunun ilk saatlerinde kendi vuralan ve kendi imkanlarıyla kaçan Murat Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgenin kısa sürede polis tarafından güvenlik çemberine alınmasının ardından soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül'ü serbest bıraktı, böylece rehine sayısı 3'e düştü.

(8 saat sonra serbest bırakılan rehinelerden Beytullah Gül'e ilk müdahale olay yerinde yapıldı)

ELLERİNDE BİR REHİNE KALDI

Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör'ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül'ü bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

Soyguncular kuyumcuda Arif Güneş'i rehin tutarak eylemlerini sürürken polis teslim olmaları için ikna etmeye çalışıyor.

İKNA ETMEK İÇİN ANNELERİ KONUŞTU

Öte yandan kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için anneleri polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi.

ORDU VALİSİ OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "İki kafadar kardeş, kafa kafaya verip kuyumcuyu kendilerince soymaya karar veriyorlar. Vatandaşlar duyarlılık gösterip hemen polise haber vermesi ile polis irtibat alınca içeridikler rehin alıyorlar.

PROFESYONEL İKNA EKİBİ BEKLENİYOR

İçeride silah patlamış ve bir rehinenin karnında bir çizik vardı. Hastaneye kaldırıldı, durumu iyi. İçeride asıl kuyumcunun oğlu ile birlikte iki müşteri rehin durumda. Bu rehine olayını gerçekleştiren soygun teşebbüsünde bulanan ve kendileri de Ordulu olan iki kardeşi ikna çabaları devam ediyor. Bu konuda eğitimli personel var. Onlar çalıştılar ve belli bir aşamaya geldi.

Şimdi Ankara'dan daha profesyonel bir ekip istiyoruz. Bu işin uzmanı ve psikiyatristleri eşliğinde biraz daha ikna etme çalışmaları devam edecek. İstiyoruz ki hiç kimsenin burnu kanamadan bu teşebbüs burada kalsın ve hayırla neticelensin. Emniyet güçleri bütün tedbirlerini aldı. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı" dedi.

SOYGUNCULARIN TALEPLERİ

Soyguncuların talepleri konusunda açıklamalarda da bulunan Balkanlıoğlu, "İçeriden kendilerinin sağ salim çıkabilecekleri bir ortam sağlanmasını, bir araç verilmesini, rehinelerle birlikte güvenli bir yere kadar gitmek istediklerini, ondan sonra rehineleri serbest bırakabileceklerini söylüyorlar. Annesi ile görüşüldü. İkna çabaları devam ediyor. İşin uzmanları geliyor, onları bekliyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadan bu iş çözülür" diye konuştu.

REHİNE KRİZİNDE DAKİKA DAKİKA TÜM AYRINTILAR

Ordu'nun Fatsa ilçesi Mustafa Kemal Pasa Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcuda saat 09.30 sıralarında Ö.S. ve G.S. isimli iki kardeş gelerek altınları istedi. Soygun girişiminde bulunan şahıslar, kendilerine direnen 5 kişiyi rehin aldı.


KARNINDAN VURDULAR

Kuyumcu çalışanlarından Murat Gül, panik butonuna basarak polisten yardım istedi. Bu esnada bir boşluktan yararlanarak yanındaki bir kişi ile kaçmaya çalışan rehinelerden kuyumcunun yeğeni Murat Gül, soyguncular tarafından silahla karnından vuruldu.

Kuyumcuya böyle girdiler

"HER ŞEYİ GÖZE ALDIK"

İkna çalışmaları sırasında soyguncu şahısların annesi ile dedesi olduğu öğrenilen iki kişi olay yerine çağrıldı. Anne ve dedenin ikna çabaları da sonuç vermezken, soyguncuların "Biz her şeyi göze aldık" dedikleri öğrenildi.


Halk olayı böyle izliyor

POLİSLERDEN SİGARA VE YİYECEK İSTEDİLER

Soyguncular ayrıca polislerden yiyecek ve sigara talebinde bulunduğu belirtildi. Soyguncuların olay yerine geldiği araç içerisinde yapılan incelemede ise iki adet tabanca şarjörü çıktı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

Olay yerine gelen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu (SAĞDA) ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur (SOLDA) olayla ilgili bilgi aldı.


"MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Tayfur, genel müdürlükten de destek istediklerini dile getirerek, "Sayın Genel Müdürümüz, Ankara'dan bize uzman ekiplerden oluşan destek gönderecek. Müzakereci arkadaşlar da gelecek. İnşallah bu olayı sağ salim, kazasız belasız neticelendirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SOYGUNCULAR KARDEŞ

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.'nin otomobile Fatsa İlçesi'ne geldikleri belirtildi.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi'nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.'nin Adana'da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.


SOYGUNCULAR İZLENİYOR

Ordu Fatsa İlçesi'ndeki kuyumcuda 3 kişiyi rehin alan 2 kardeş, içerideki güvenlik kamerasından saniye saniye takip ediliyor. Emniyet yetkilileri, kuyumcunun yakınlarının cep telefonundan içerideki güvenlik kamerasına bağlanarak yaşananları adım adım takip ediyor.

Halen teslim olmayan ve rehineleri de bırakmayan Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler ikna edilmeye çalışılıyor.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, vatandaşlar da merak ve endişe ile yaşananları takip ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyumcuda Rehine Krizi! Soyguncular Taleplerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • viransehir: vur gitsin doğuda olsa 7 saat değil 7 dk bile durmazdın ikiyüzlüler 7 16 Yanıtla
  • ceza evi: ceza evleri böyle..çalişmayan hazır çılarla dolu.. 18 2 Yanıtla
  • ismi: sıkın kafalarına 11 8 Yanıtla
  • aç ğözlü: insanlar aç aç değil aç aç gözlü.. toplu olduk. 13 2 Yanıtla
  • dürüsrt: çaresizlik insana her şeyi yaptırır 12 2 Yanıtla
  • misafir: insanlar ac ac allah yardim etsin.... 11 3 Yanıtla
  • sülo: asgari üçrete çalışanlar keriz bunlar akıllı 12 2 Yanıtla
  • novasti : doğudakiler terörist pislik 2 11 Yanıtla
  • halk: çalışanlar keriz bunlar akıllı 11 1 Yanıtla
  • ataürk: bu beş kişi korkaklar bular hep korkak nasıl olurlar iki kişiye boyun egmisler 1 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement