Orduspor, Tarihin En Kötü Sezonu Geçirdi - Son Dakika
Spor

Orduspor, Tarihin En Kötü Sezonu Geçirdi

Orduspor, Tarihin En Kötü Sezonu Geçirdi

PTT 1. Lig’de mücadele eden Orduspor, 2014-2015 sezonunda topladığı 11 puanla tarihinin en kötü sezonunu geçirerek Spor Toto 2. Lig’e düştü.

25.05.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig'de mücadele eden Orduspor, 2014-2015 sezonunda topladığı 11 puanla tarihinin en kötü sezonunu geçirerek Spor Toto 2. Lig'e düştü.

2014-2015 sezonunda PTT 1. Lig'de mücadele eden Orduspor, sıkıntılı bir sezonun ardından en kötü sezonunu geçirerek Spor Toto 2. lige düştü. Orduspor 2014-2015 sezonunda çıktığı 34 maçta 7 teknik direktör değiştirdi ve bu maçlarda 3 galibiyet 2 beraberlik ve 29 mağlubiyetin ardından topladığı 11 puanla son sırada yer aldı. Orduspor bu maçlarda rakip fileleri 19 kez havalandırırken, kalesinde ise 90 gol gördü ve eksi 71 averajla ligi son sırada tamamladı. Orduspor bundan önceki en kötü sezonunu, Süper Lig'den düştüğü 1980-1981 ve 1985-1986 sezonlarında her galibiyetin 2 puan sayıldığı dönemde, 1980-1981 sezonunda 20 puan, 1985-86 sezonunda ise 22 puan toplayarak küme düşmüştü.

HOCA DEĞİŞİKLİKLERİ DAMGA VURDU

Sezona büyük umutlarla başlayan ve bu bağlamda transferler yapan Orduspor'da sezon başında teknik direktörlüğe Fikret Yılmaz getirildi. Takımın başında 4 maça çıkan Fikret Yılmaz, deplasmanda oynanan Elazığspor maçın'da alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, Orduspor'un başında çıktığı dört maçta 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı ve takımın attığı 5 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. Fikret Yılmaz'ın istifasının ardından hoca arayışlarına giren Orduspor yönetimi, geçen yılda Orduspor'u çalıştıran Erkan Sözeri ile anlaştı. Sözeri, çıktığı ilk maçta Karşıyaka ile 0-0 berabere kalarak kamuoyu tarafından kötü gidişatın önüne geçecek isim olarak adlandırıldı. Ancak hafta içi yaşanan sorunlar sebebiyle açıklama yapan teknik direktör Erkan Sözeri, takımdan ayrıldığını söyledi.

6 HAFTADA 3 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ

Ligde zor günler yaşayan ve ilk 5 haftada iki teknik adam değiştiren Orduspor, Erkan Sözeri'nin de takımdan ayrılması ile birlikte takımın başına alt yapı hocaları Sebahattin Akbayrak ve Muhammet Dilaver ikilisini getirdi. Orduspor Sebahattin Akbayrak ve Muhammet Dilaver ikilisi ile birlikte çıktığı maçlarda hiçbirinde puanla tanışamadı ve 4 puan da kalarak ligin dibine demir attı. Kötü gidişatın devam etmesi üzerine Sebahattin Akbayrak ve Muhammet Dilaver ikilisi yollar ayrıldı. Bunun üzerine teknik direktörlük görevine Levent Devrim getirildi. İki hafta Orduspor'da kalan Devrim, Samsunspor maçı bitiminde istifasını açıkladı. Ligde ilk devrenin bitmesine 5 hafta kala yeniden teknik direktör arayışına geçen Orduspor, marka bir isimle anlaştığını ve Ziya Doğan'ın teknik direktör olarak görev yapacağını duyurdu. Orduspor, ligde Ziya Doğan yönetiminde çıktığı ilk iki maçta mağlup olduktan sonra ligin 14. haftasından haftalardır özlediği galibiyeti 2-1'lik skorla Denizlispor karşısında aldı. Orduspor'da mağlubiyet serisi bu maçın ardından devam etti. Ligde ilk devrenin bitmesi ile birlikte teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde kampa giren Orduspor'da ikinci yarı için umut aşılandı. Ancak bu dönemde maddi sıkıntılarla boğuşan Orduspor'da kulüpten alacakları olan 24 futbolcu ile yollar bir bir ayrıldı.

GENÇ OYUCULARLA YOLA DEVAM ETTİ

Elinde as takımdan futbolcu kalmayan Ziya Doğan, alt yapıdan oyuncularla ligin ikinci yarısına çıkacaklarını söyledi. Yaşları 16-20 arası değişen futbolcularla yoluna devam eden Orduspor, çıktığı ilk maçta Boluspor'a mağlup oldu. Ardından oynanan Kayserispor maçında da sahadan mağlubiyetle ayrılan Orduspor'da gözler Adanaspor maçına çevrildi. Kendi sahasında Adanaspor ile karşılaşan Orduspor'un genç futbolcuları sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak büyük bir takdir topladı. Ancak Adanaspor maçının ardından hafta içi yapılan görüşmeler sonucu teknik direktör Ziya Doğan istifa ettiğini açıkladı. Ziya Doğan, yönetiminde 8 maça çıkan Orduspor bu maçlarda 1 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Ziya Doğan'ın gidişatı, genç futbolcuların kendilerinden 2-3 lig üst seviyedeki futbolcularla mücadelesi ve maddi sıkıntılar baş göstermeye başladı. Hafta içinde yapılan görüşmeler sonunda Orduspor'da teknik direktörlüğe Ordulu bir isim, Hüseyin Özcan getirildi. Hüseyin Özcan ve öğrencileri ligin güçlü ekibi Antalyaspor'a karşı deplasmanda çıktığı ilk maçta tarihi bir zafer elde ederek maçı 2-1 kazandı. Kamuoyunda büyük oranda yer alan galibiyetin ardından, mağlubiyetler serisi başladı. 20. haftada oynanan Antalyaspor maçından sonra galibiyet yüzü göremeyen Orduspor, teknik direktör Hüseyin Özcan yönetiminde çıktığı 14 maçta yalnızca bir galibiyet alabildi.

PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunda 11 puan toplayan Orduspor, tarihinin en kötü sezonunu geçirerek Spor Toto 2. Lig'e düştü. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Orduspor, Tarihin En Kötü Sezonu Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Emenikeninki: Gs li başkanı nedim türkmenin eseridir bu takım ne oldu ortalıkta yoksun nedim gsnin yeni başkanına oy atmayamı gittin batırdın kulübü indirdin paraları kactın hani bi sözün vardı süperligte 3 yıl içinde şampiyon yapacaktın bizi nedo 0 0 Yanıtla

Advertisement