Org. Akar'dan Afrin Operasyonuyla İlgili İlk Açıklama: Yaralılarımız, Gazilerimiz Var! - Son Dakika
Güncel

Org. Akar'dan Afrin Operasyonuyla İlgili İlk Açıklama: Yaralılarımız, Gazilerimiz Var!

Afrin operasyonunu Genelkurmay Karargahı'ndan yöneten Org. Hulusi Akar, "Zeytin Dalı Harekatı meşru müdafaadır" deyip açıkladı: Gazilerimiz var, kendilerine acil şifalar diliyorum.

20.01.2018 23:07  Güncelleme: 02:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere seslendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Harekat Merkezi'nden Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştiren Mehmetçiğe seslenerek, "Afrin bölgesinde PKK, KCK, YPG, PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı Harekatını başlatıyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun" dedi.

KOMUTA MERKEZİ'NDE KONUŞTU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nı yönettiği Genelkurmay Harekat Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILI BİR ŞEKİLDE İCRA EDİLECEK"

Harekat hakkında bilgi veren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri hudutlarımızda ve bölgede güvenliği sağlamak üzere Suriye kuzey batısında Afrin bölgesinde PKK, KCK, YPG, PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı Harekatını başlatıyoruz. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları BM Güvenlik Konseyi'nin kararları, terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve fakat Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir" ifadelerini kullandı.

"HAREKATIN PLANLAMA VE İCRASINDA SADECE TERÖRİSTLER VE BUNLARA AİT BARINAK, SIĞINAK, SİLAH, BİNA, ARAÇ GEREÇLER HEDEF ALINACAKTIR"

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, silah, bina, araç gereçlerin hedef alınacağını ifade eden Akar, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü hassasiyetin gösterileceğini aktardı.

"GAZİLERİMİZ VAR"

Harekatta görev alan silah arkadaşlarına hitap eden Akar, millet ne zaman ihtiyaç duyduysa, 'peygamber ocağı' olarak adlandırılan Silahlı Kuvvetlerin de daima göreve hazır olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz şuuruyla çıktığınız bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ülkemizin güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz. Bu vesileyle milletimiz için Silahlı Kuvvetlerin vazifesini icra için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Şu anda bile gazilerimiz var, onları da şükranla anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Sizlerin şanlı tarihimizden aldığınız güç, asil milletimizin sevgisi güveni ve duasıyla bu görevden de alnınızın akıyla çıkacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz bahtınız açık olsun."

Org. Akar\'dan Afrin Operasyonuyla İlgili İlk Açıklama: Yaralılarımız, Gazilerimiz Var!

Son Dakika Güncel Org. Akar'dan Afrin Operasyonuyla İlgili İlk Açıklama: Yaralılarımız, Gazilerimiz Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement