Organ Bağışı Haftasında Stant Açıldı - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı Haftasında Stant Açıldı

Organ Bağışı Haftasında Stant Açıldı

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği, 3-9 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

05.11.2016 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği, 3-9 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Osmaniye Valiliğinde stant açan Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği, vatandaşları organ bağışının önemi konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Düzenlenen tanıtımda vatandaşlara, Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Organ Doku Koordinatörü Doktor Ayşe Taş Güvenç tarafından organ naklinin önemi ve hangi durumlarda organ nakli yapılabilir, hangi organlar bağışlanabilir gibi konularında bilgiler aktarıldı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç açılan stantta,"1 organın bir can" demek olduğu bilincinin tüm vatandaşlar tarafından benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, "İnsanlar vücudunda bulunan her organına iyi bakması gerekiyor. Bunun yanı sıra herkes bir gün bir organa ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle vatandaşların Organ Bağışına daha duyarlı davranmasını istiyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Ülkemizdeki organ bağışlarının yetersizliği konusunda bilgi verdi. Cingöz, "İnsanların birbirine örnek teşkil edecek bağışlarda bulunmaları çok önemli. Organ Bağışı Haftası olarak 3-9 Kasım tarihleri arasında halkımıza açtığımız farkındalık stantlarını ziyaret etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan etkinlikte Osmaniye İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili, Halk Sağlığı Müdürü, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi, Hastane Müdürü, Organ Koordinatörü ve etkinliğe katılanlar tarafından vatandaşlar, organ bağışına davet edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı Haftasında Stant Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement