Organ Nakli İçin Almanya'dan Geldi - Son Dakika
Güncel

Organ Nakli İçin Almanya'dan Geldi

Organ Nakli İçin Almanya\'dan Geldi

Silahlı Saldırı Sonucu Beyin Ölümü Gerçekleşen Şahsın Organları, 2 Kişiye Umut Oldu.

30.09.2007 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silahlı saldırı sonucu beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları, 2 kişiye umut oldu.

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Murat Yelman'ın (33) böbrekleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Almanya'da yaşayan Şahin Sarıdemir (40) ile İzmirli Gülçin Ergene'ye (60) umut oldu. 10 yıldır Berlin'de inşaat işlerinde çalışan 4 çocuk babası Şahin Sarıdemir'e bir yıl önce Almanya'da böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bir yıldır diyalize bağlı olan Sarıdemir, kardeşinden gelen haber üzerine en kısa zamanda İzmir'e geldi. Almanya'da organ

nakilleri için çok uzun süre beklenmediğine dikkat çeken Sarıdemir, "Çünkü orada organ bağışı konusunda herkes çok duyarlı. Ne yazık ki ülkemizde organ nakli konusuna fazla ilgi gösterilmiyor. Oysa her an herkesin başına gelebilir. Murat Yelman, böbreğiyle bana hayat verdi. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Yelman'ın diğer böbreği de 60 yaşındaki ev hanımı Gülçin Ergene'ye nakledildi. 8 aydır diyalize giren 2 çocuk annesi Ergene, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı. İki hastanın organ nakli de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doç. Dr. Alp Gürkan, Dr. Cezmi Karaca, Dr. Can Varılsüha ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

(KA-YK-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organ Nakli İçin Almanya'dan Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement