Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali Yapıldı

Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali Yapıldı

Konya'nın Hüyük ilçesi İlmen beldesinde geleneksel olarak düzenlenen "Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali" büyük bir coşkuya sahne oldu.

08.07.2012 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hüyük ilçesi İlmen beldesinde geleneksel olarak düzenlenen "Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali" büyük bir coşkuya sahne oldu.

İlmen Futbol Sahası'nda belde belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yörede üretilen organik çilek ve kiraz gibi ön plana çıkarılan ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Festivalde konuşan İlmen Belde Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, son dönemde yörede organik ürün yetiştiriciliğinin yaygınlaştığına dikkat çekti. Bunlar içerisinde verilen desteklerle organik çilek üretiminin son dönemde bölgede popüler hale geldiğini ifade eden Şahin, organik kiraz, vişne ve diğer alternatif ürünlerle İlmen'in söz sahibi ve çevresine örnek bir yerleşim haline geldiğini kaydetti. Şahin, bölgede kısıtlı ekim alanlarında yüzde 15 sulanabilir oranıyla bu başarıyı yakaladıklarını, sulama ve diğer konularda yapılan desteklerin artması halinde elde ettikleri başarıyı daha üst noktalara taşıyabileceklerini belirtti.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise, Konya'da kırsal kalkınma adına başlattıkları çalışmaların meyvelerini verdiğine dikkat çekerek, özellikle insanların geçmişte başka bölgelere çalışmaya giderken, bugün artık kendi topraklarında iyi bir gelir elde etmeye başladığını söyledi. İlmen beldesinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğuna vurgu yapan Selvi, İlmen çileğinin de bir marka haline geldiğini kaydetti. Bölgede yetiştirilen çileğin başta İngiliz ve Amerika Birleşik Devlet olmak üzere yurtdışına ihraç edildiğini kaydeden Selvi,

"Siz çalışın, İl Genel Meclisi olarak bizler sizlere destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı da, kırsal kesimi ayakta tutmanın en önemli yolunun tarımı ayakta tutmaktan geçtiğini dile getirdi. İl genel meclisi üyesi olduğu dönemde tüm mesai arkadaşları ile birlikte boşalan kırsal kesimi ayakta tutabilmenin yolunu aradıklarını, buna kafa yorduklarını ifade eden Taşçı, "Hükümetimizin Köydes Projeleri ile başlatılan köylüyü doğduğu yerde doyurmak ve kırsal kesimi ayakta tutmak projesi ile il genel meclisinde gölet ve tarımsal destek çok büyük önem kazandı. Bugün burada 138 çiftçinin tarımda sertifika aldığını ve organik tarıma geçildiğini öğrendim. Bu gerçekten mutluluk verici bir olay "diye konuştu.

Festivalde protokol konuşmaların ardından organik çilek ve kiraz yarışması da yapılırken, en iyi ürünü yetiştiren üreticilere çeşitli ödüller verildi.

Bu arada, yerleşim biriminde kiraz ve çilek ürünlerinin alım merkezlerine taşımasının yapıldığı ATV motor, çapa motorunu kullanan çilek ve kiraz yetiştiricisi kadınların festival alanındaki geçidi renkli görüntüler oluşturdu. Festival alanında Sarıkaçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir Yörük çadırı da kurulurken, Antalya'dan gelen develer ise alanda zaman zaman yaptığı geçitlerle de dikkat çekti.

Festival kapsamında folklor, mehteran ve sema gösterileri gerçekleştirilirken, kara kucak güreşleri yapıldı. Deste, büyük deste, büyük orta, baş ve baş altı kategorilerinde yapılan güreş müsabakaları büyük bir heyecana sahne oldu. Müsabakalarda başpehlivanlığı güreşçi Yusuf Boyalı kazanırken, Ahmet Günüvar ise ikinci oldu. Güreşçilere madalya ve ödülleri etkinliğe katılan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İlmen Belde Belediye Başkanı Hürriyet Şahin ile Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel tarafından verildi.

Festival, yerel sanatçılar ile ünlü ses sanatçısı Seher Dilovan'ın sahne almasının ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organik Çilek ve Kiraz Kültür Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

  • Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi
    16:00 Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtına ve sağanak nedeniyle kent merkezi ve bazı ilçeler olumsuz etkilendi. Fırtına sonucunda ağaçlar devrildi, işletmeler şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. Denizde dev dalgalar oluştu. Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı ve trafikte aksama yaşandı. Hava sıcaklığı 22 derece olan Antalya'da fırtına etkisini sürdürüyor. Rüzgar hızı Kepez'de 74, Kemer'de 130,7 kilometreye ulaştı. Kumluca'da 40,7, Elmalı'da 34, Döşemealtı'nda 29, Saklıkent Kayak Merkezi'nde ise 28 kilogram yağış düştü. Serik'te ise bir caminin minaresinin külahı fırtına nedeniyle yıkıldı.

  • Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak
    15:59 Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak

    Gaziantep'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel etkinliklerle 9 gün boyunca kutlanacak. Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen '23 Nisan Çocuk Şenliği' kapsamında çocuklar için eğitici ve eğlendirici bilim stantları açılacak. Ayrıca çocuk film gösterimi, sihirbaz gösterisi, oyun parkları, müzik ve boyama gibi etkinlikler de yer alacak. Şenlik, 28 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement