Organik Huzur - Son Dakika
Güncel

Organik Huzur

Organik Huzur

Chp İzmir Milletvekili Tacettin Bayır (54) siyasetin stresini toprakla atıyor.

15.07.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İzmir Milletvekili Tacettin Bayır (54) siyasetin stresini toprakla atıyor. Güzelbahçe'de evinin bahçesinde organik sebze meyve yetiştiren Bayır, zeytin ağaçlarından da yılda 300 kilogram yağ elde ediyor.

CHP İzmir Millevtekili Tacettin Bayır'ın Güzelbahçe'deki evinin bahçesinde 20 zeytinin yanı sıra ayva, elma, şeftali, kayısı, malta eriği, mandalina, portakal, ceviz, badem ve kirazın olduğu 22 ağaç bulunuyor. Zeytinlerden yılda 300 kilo yağ elde ettiğini anlatan Tacettin Bayır, ayrıca bahçede domates, biber, patlıcan, salatalık yetiştiriyor. Gül budarken, kayısı toplarken mutlu olduğunu, toprağa dokunarak rahatladığını belirten Bayır, Türk tarımının dışa bağımlı hale geldiğini kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye karpuz tohumunu Amerika'dan, domates tohumunu Fransa, ABD ve Hollanda'dan, lahana tohumunu Almanya ve Hollanda'dan, turşuluk hıyar tohumunu ABD'den satın alıyor. Rusya ve Ukrayna'dan buğday, Mısır, Etiyopya, Bangladeş ve Çin'den kuru fasulye, Kanada'dan nohut ve yeşil mercimek, ABD ve Kanada'dan bezelye, İtalya, ABD, Vietnam ve Tayland'dan ise pirinç ithal ediyoruz. Atalarımız 'elden gelen  öğün olmaz. O da vaktinde bulunmaz' demiş. Çocukluğumda Mordoğan'da köy kahvesinde amcalar tütün baş fiyatını merakla bekler, ona göre kızını oğlunu evlendirmeyi planlardı. Şimdi bırakın baş fiyatı tütün kalmadı. Türk tarım polikasının yeniden oluşturulup yapılandırılması şart." - İzmir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement