Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Verildi

Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Verildi

Malatya Merkez Sütlüce Köyü'nde 10 gün yapılan ‘Kayısı, Sebze, Kiraz, Elma, Bağ, Fidan, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ile Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları’ konulu teorik ve uygulamalı eğitimlere katılan 41 üreticiye katılım belgeleri törenle verildi.

08.02.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Merkez Sütlüce Köyü'nde 10 gün yapılan 'Kayısı, Sebze, Kiraz, Elma, Bağ, Fidan, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ile Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları' konulu teorik ve uygulamalı eğitimlere katılan 41 üreticiye katılım belgeleri törenle verildi.

'Kayısı, Sebze, Kiraz, Elma, Fidan, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ile Organik ve İyi Tarım Uygulamaları' eğitimlerinin sonunda yapılan katılım belgesi törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, belge verirken yaptığı konuşmada, "Sütlüce köyünde yaşayan üreticiler, yeniliklere açık, tarımdaki modern gelişmeleri takip eden ve sürekli Müdürlüğümüzle birçok konuda temas halinde olan Malatya'nın lider çiftçileridir. Bitkisel ve hayvansal üretimde verimi artırmanın yanında kalite de oldukça önemlidir. Doğanın dengesini bozmadan uygun ekolojiler seçerek yapay kimyasal girdi kullanmadan sadece kültürel önlemler, biyolojik mücadele ve organik kökenli girdiler kullanılarak yapılan ekolojik üretim şekilleri olan organik tarım, iyi tarım ve biyolojik ve biyoteknolojik mücadele son yıllarda oldukça önemli hale gelmiştir. Bu iki tarım şekli hem doğanın hem de insan sağlığının korunması açısından dünyada son yıllarda önemini giderek artırmaktadır. Zararlılara karşı kimyasallarla yapılan mücadelenin birtakım olumsuzluklarının fark edilmesi üzerine, çevreye dost yeni teknikler giderek önem arz etmiştir. Bu teknikleri Malatya'da da yaygınlaştırmak ve bu kapsamda kayısının önemli bir zararlısı olan Şeftali Güvesine karşı üreticilerimiz tarafından tel ya da kapsül olarak adlandırılan feromon tuzakların asılmasıyla kimyasal ilaç kullanmadan mücadele yapmaktadır. Böylece kimyasal ilaçların yanlış kullanımından kaynaklanan olumsuz sonuçlar ortadan kaldırılmaktadır. Biyoteknik mücadele uygulamasıyla daha az ilaç kullanıldığı gibi şeftali güvesiyle kayısıda daha etkin bir mücadele yürütülmektedir. Böylece kayısı hasadına yakın dönemde aşırı ilaç kullanımının önüne geçildiği gibi ilaç kalıntısı önlenmekte, hem üreticiler hem tüketiciler hem de çevre açısından önemli kazanımlar elde edilmektedir. Bu nedenle tarımdaki tüm gelişmeleri takip ederek, yapılan bu 10 günlük eğitimin meyvelerini yakın dönemde alacağımızı düşünüyorum. Katılım belgelerini alan tüm üreticilerimizi kutluyor, başarılı, verimli ve bol kazançlı bir yıl geçirmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şube Müdürü ve teknik personel tarafından katılımcılara belgelerinin takdimiyle tören sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement