Organik Ürün ve Teşhir Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Organik Ürün ve Teşhir Evi Açıldı

Organik Ürün ve Teşhir Evi Açıldı

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ( BAKA) tarafından desteklenen “Çıralı’da Eko Tatil Projesi” kapsamında hayata geçirilen Organik Ürün Teşhir Evi ve Pazar Yeri düzenlenen törenle açıldı.

22.04.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ( BAKA) tarafından desteklenen " Çıralı'da Eko Tatil Projesi" kapsamında hayata geçirilen Organik Ürün Teşhir Evi ve Pazar Yeri düzenlenen törenle açıldı. Törene Antalya Vali Yardımcısı Bayramali Köse, Kemer Kaymakam V.Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Aslı Bayar, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Kemal Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarımın ve turizmin proje ile bir araya getirildiğine işaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı; " Son derece kıymetli, doğası korunmuş, dünyaca bilinen bu güzel bölgede yaşayan insanımızın hem tarım hem de turizmi konsept olarak bir arada düşünüp hayata geçirmesinin bir adımı olarak bu proje ortaya koyuldu" dedi.

Çıralı'da daha öncede bulunduğunu ve doğasının değişmemiş olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, "Bazı şeylerin değişmemesi çok güzel ve sevindirici. Çıralı bu konuda iyi ve destek almayı hak eden ender yerlerden birisi. Hibe programları iyidir ancak daha da önemlisi örnek projeleri ortaya çıkartarak girişimcilere örnek olmasıdır. Çıralı inşallah bu güzel potansiyeli ile daha pek çok projeye ev sahipliği yapar" diye konuştu.

Çıralı'nın geleceğindeki anahtar kelimenin koruma ve korumacılık olması gerektiğini kaydeden Kemer Kaymakam V. Halil Serdar Cevheroğlu; "Bu anlamda Çıralı her konuda gelen turisti özellikle çevreci turisti memnun etmek durumunda. Çıralı'nın pek değil hiç değişmemesi gerekli. Bundan 50 yıl sonra gelenlerin de bu şekilde bulması lazım. Bu alan gelecek nesillere göstermek zorunda olduğumuz bir dünya mirası. Çıralı dünyaya açılmış olmasına rağmen hala kendi kültürünü devam ettirmekte. Birliğinizi ve beraberliğinizi koruyun. Bu cennet köşeyi koruyun. Organik ürünlere dört elle sarılın" dedi.

Çıralı'nın hiç değişmemesi gerektiğine vurgu yapan Antalya Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse " Burası ne kadar değişmezse o kadar değerli olur. Burayı ne kadar iyi korursak ve bu konuda muhafazakar olursak o kadar iyi olur. Allah'ın özene bezene tatil ve turizm için yarattığı bir bölge. Sizler de şanslısınız ki böyle bir bölgede yaşıyorsunuz. Buraya sahip çıkın. Hem siz faydalanın hem de buraya gelerek nefes alacak insanlara nefes aldırın". şeklinde konuştu.

Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Zir.Yük.Müh. Hakan Eski ürünlerin e-marketing sistemiyle pazarlanabilmesi için web portalı oluşturulduğuna dikkat çekti. Eski, proje dahilinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Konuşmaların ardından organik tarım sertifikası almaya hak kazanan üreticilere sertifikaları teslim edildi. Sertifika töreninin ardından organik ürün teşhir evi ve Pazar yerinin açılış kurdelesini kesen protokol sergilenen ürünleri inceledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Ürün ve Teşhir Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement