Organları 3 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Yerel

Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Erzincan'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 58 yaşındaki Hıdır Dikme'nin organları, 3 kişiye umut oldu.

26.05.2012 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 58 yaşındaki Hıdır Dikme'nin organları, 3 kişiye umut oldu.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde esnaflık yapan Hıdır Dikme, 20 Mayıs'ta ilçe merkezinde yürürken rahatsızlandı. Burnundan kan gelen Dikme, dengesini kaybederek yere düştü. Başına darbe alan Dikme, beyin kanaması teşhisiyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 4 gün tedavi gören Dikme'nin önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen 3 kişilik ekip, Dikme'nin böbreklerini ve karaciğerini, ailesinin izni üzerine, başka hastalara nakil yapılması için ameliyatla aldı.

Dikme'nin böbreklerinden biri dün akşam ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğeri ise İl Sağlık Müdürlüğü'nün aracıyla Samsun'a gönderildi. Dikme'nin karaciğerinin ise uçakla Antalya'ya gönderildiği bildirildi.

Evli ve 3 çocuk babası Hıdır Dikme'nin oğlu Yılmaz Dikme, "Babamın yaşarken bize vasiyet ettiği şeylerden birisidir. Bu vasiyeti yerine getirdiğim için teselli buluyorum. Babamın organları bir cana hayat vereceği için babamın adına mutluyum' dedi.

Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun ise "Çok değerli bir dostum, eniştemiz Hıdır Dikme birkaç gün önce ilçemizde rahatsızlık geçirdi, beyin kanaması geçirdi. Erzincan'da hastaneye getirdik, burada yapılan müdahalelere rağmen herhangi bir gelişme sağlanmadı. Önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Hıdır bey, sağlığında organ bağışının bu ülkede yapılması gerektiğini söylüyordu. 'Bir can giderken diğer tarafta birkaç cana hayat verilmeli' diye düşünüyordu. Ailesi de karar alarak tüm organlarını bağışladı" diye konuştu.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organları 3 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement