Organları Bağışlanan 15 Temmuz Şehidinin Annesine Plaket - Son Dakika
Güncel

Organları Bağışlanan 15 Temmuz Şehidinin Annesine Plaket

Organları Bağışlanan 15 Temmuz Şehidinin Annesine Plaket

Haber-Kamera Erhan TEKTEN - İstanbul DHASağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir tören düzenlendi.

09.11.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Erhan TEKTEN - İstanbul DHA

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir tören düzenlendi. Törende 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan ve organları bağışlanan Halil İbrahim Yıldırım (16) annesi Gazel Yıldırım'a plaket verildi. Plaket takdiminden önce bir konuşma yapan Yıldırım, gözyaşlarını tutamadı. Törene hastane yetkilileri ve çalışanları katıldı. Organ naklinin önemine vurgu yapılan törende Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı Doç Dr. Muhittin Balta bir konuşma yaptı. Balta konuşmasında, Şehidimizin organlarını bağışlayarak, bağış sırası bekleyen ızdıraplı bir çok aileye hayat ışığı olması gibi bir şerefli işi yaptı. O anlamda ayrıca belki en büyük en güzel teşekkürü şehit ailesi yakınlarına yapmak istiyoruz. Hastanemizde organ bağışı noktasında gerek vatandaşlarımızı bilinçlendirme gerek organ bağışı tespit edilmesi çalışmalarında hakikaten gece gündüz - telefonları sürekli açık- zamanla yarışan hizmetlerini aksatmadan yürüten arkadaşlarımıza teşekkürü canı gönülden bir borç biliyoruz. dedi.

Etkinlikte Organ Doku Nakli İstanbul Bölge Koordinatörü Ali Demirel, organ bağışının önemine dair bir konuşma yaptı. 6 yıldır böbrek nakli bekleyen Arzu Selçuk ve 10 yıl önce organ nakli yapılan Ersan Çölgezen yaşadıklarını etkinliğe katılanlara anlattı. Daha sonra 15 Temmuz Darbe Girişi'nde başından vurulduktan sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve burada beyin ölümü gerçekleşen Halil İbrahim Yıldırım'ın akciğer ve böbreklerini bağışlayan Annesi Gazel Yıldırım konuştu. Yıldırım yaşadıklarının çok zor olduğunu belirterek, Babası ile doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Herkesin bu kararı vermesini istiyorum. Oğlum vefat etti. Bari diğer canlar yaşasın. Toprağın altında çürüyeceğine yaşasın insanlar. Devlet millet sağolsun dedi. Gazel Yıldırım'a hastane tarafından bir plaket verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organları Bağışlanan 15 Temmuz Şehidinin Annesine Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement