Organları Bağışlanan Nuran Kaufmann Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Organları Bağışlanan Nuran Kaufmann Toprağa Verildi

Organları Bağışlanan Nuran Kaufmann Toprağa Verildi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 3 hastaya umut olan 50 yaşındaki Nuran Kaufmann, Ortaca'da toprağa verildi.

06.10.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 3 hastaya umut olan 50 yaşındaki Nuran Kaufmann, Ortaca'da toprağa verildi.

Geçen 3 Ekim'de Ortaca- Dalyan karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan ve bir Alman ile evli olan Nuran Kaufmann'a, Zeynep Avcı yönetimindeki 48 N 7821 plakalı otomobil çarptı. Kaza sırasında başını önce otomobilin ön camına, ardından düştüğü asfalta çarpan Nuran Kaufmann ağır yaralandı. Ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürülen Kaufmann, daha sonra Fethiye'deki özel bir hastaneye sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesine bağlanan Nuran Kaufmann'ın bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki organ bağış ekibi, ailesiyle görüşerek, Kaufmann'ın organlarının bağışlanması konusunda onay aldı. Kaufmann'ın iki böbreği ve karaciğeri, uygun hastalara nakledilmek üzere alındı.

Nuran Kaufmann cenazesi bugün yakınlarına teslim edildi. Cenaze öne Okçular Mahallesi'ndeki evine, ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Sarıgerme Mahallesi Camisi'ne getirildi. Nuran Kaufmann, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından, annesi ve kardeşinin de mezarlarının bulunduğu Sarıgerme Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Ünal Ülgen, eşi Erwin Kaufmann ve kardeşi Bülent Ülgen, talihsiz kadının ardından gözyaşı döktü.

Kuzu Nuran Kaufmann'ı kaybetmenin acısıyla yıkılan 73 yaşındaki Ünal Ülgen, organ bekleyen kişileri düşünüp doktorlarla yaptıkları görüşme sonucu organ bağışı kararı aldıklarını söyledi. Üzüntülü eş 75 yaşındaki Erwin Kaufmann ise "Eşim çok iyi bir insandı. Yardımseverliğiyle tanınırdı. Çevremizde ve dışarıda 12 çocuğun okumasına yardımcı oluyor, ayrıca çevremizde de ihtiyaç sahibi olan ailelere maddi ve manevi yardımlarda bulunuyordu. Organlarını bağışlamak istiyordu. Ben ve ailesi de bu kararına saygı duyduk. Beyin ölümü gerçekleşince organlarını bağışladık" dedi.

Dalyan ve Ortaca arasında yapılan yol çalışması nedeniyle çok sayıda kaza olduğunu  söyleyen Erwin Kaufmann, "Bu saatten sonra başkası ölmesin yeterli kadar önlem alınsın istiyorum" diye konuştu.

Nuran Kaufmann'ın arkadaşları da ölümü nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organları Bağışlanan Nuran Kaufmann Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement