Organlarıyla 5 Hastaya Umut Olan Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Organlarıyla 5 Hastaya Umut Olan Kişi Toprağa Verildi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, inşaattan düşerek ağır yaralanan, daha sonra beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan kişi toprağa verildi.

04.11.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, inşaattan düşerek ağır yaralanan, daha sonra beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan kişi toprağa verildi.

Taşlıca Mahallesi'ndeki bir inşaattan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Nevzat Şahin'in karaciğer, kornea ve böbrekleri ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Fatsa Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Şahin'in cenazesi, Ortabüyük Camisi'nin avlusuna getirildi. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Şahin'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kılavuzömer Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Nevzat Şahin'in oğlu Tevrat Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışının önemli olduğunu ifade ederek "Babamı kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz ancak babamın organlarının 5 kişide yeniden hayat bulacak olması ayrı bir mutluluk. İnşallah Rabb'im bunun mükafatını ahirette babama verir. Bir hayatla 5 hayatın hayat bulmasından dolayı ailecek mutluyuz. Herkesi organ bağışına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Nurdoğan Karadağlıoğlu ise organları bağışlayan ailenin bireylerine minnet duyduğunu belirtti.

Karadağlıoğlu, hastaneden ilk kez donör çıktığına dikkati çekerek bu anlamda bu bağışın çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organlarıyla 5 Hastaya Umut Olan Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement