Organlarıyla Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Organlarıyla Hayat Verecek

Organlarıyla Hayat Verecek

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde beyin kanaması geçiren 66 yaşındaki Abdullah Süzen'in organları, ailesinin onayıyla bağışlandı.

28.06.2013 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde beyin kanaması geçiren 66 yaşındaki Abdullah Süzen'in organları, ailesinin onayıyla bağışlandı. Süzen'in bir böbreğiyle korneaları Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, bir böbreği Antalya Medical Park Hastanesi'ne, karaciğeri de Malatya'da bir hastaneye gönderildi.

Vesayet davası için Alanya Adliyesi'ne giden Abdullah Süzen, burada fenalaşarak Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması ve ardından kalp krizi geçirdiği belirlenen Süzen, dün öğle saatlerinde anjiyo yapılmak üzere Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada beyin ölümü gerçekleşen Abdullah Süzen'in organları, ailesinin onayıyla bağışlandı.

ÜÇ AYRI YERE GÖNDERİLDİ

Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemodiyaliz doktoru Ercan Balcı ile perfüzyonist Hüseyin Şan önderliğindeki ekip, sabah 4 saat süren operasyon gerçekleştirdi. Başarılı operasyonun sonunda Abdullah Süzen'in bir böbreği ve korneaları Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, bir böbreği Antalya Medical Park Hastanesi'ne, karaciğeri de ambulans helikopterle Malatya'dakibir hastaneye gönderildi.

Operasyon sonrası açıklamada bulunan Dr. Ercan Balcı, "Hasta bize intikal ettirildiğinde hayati fonksiyonları son derece düşüktü. Bu nedenle ailesine, 'Beyin ölümünün gerçekleşmesi halinde organ bağışı düşünür müsünüz' diye sorduk. Aile, böyle bir durumda başka insanlara faydaları olacaksa memnuniyetle kabul edeceklerini belirtti. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın, uzman ekibimizle birlikte böbrekleri, korneaları ve karaciğerini aldık. Astım hastası olan hastamızın akciğerini, kalp krizi geçirmesi nedeniyle de kalbini almadık" diye konuştu. Organ bağışının önemine ve hayat kurtardığına dikkati çeken Dr. Balcı, bu hayati karara olumlu yaklaşımlarından dolayı aileye teşekkür etti.

BİRKAÇ İNSANIN HAYATINI KURTARMAK

6 çocuk babası Abdullah Süzen'in küçük oğlu Serbest Timur Süzen, "Öldükten sonra birkaç insanın hayatını kurtarıp, hayır dualarını alma düşüncesiyle aile olarak organ bağışına onay verdik. Dilerim babamdan alınan organlarla başka insanlar sağlıklı bir yaşama kavuşur" dedi.

Organları ile hastalara can verecek Abdullah Süzen'in cenazesi, ailesi tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Adıyaman'a götürüldü. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organlarıyla Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement