Orgazm Taklidi Yapıyor Musunuz? - Son Dakika
Kadın

Orgazm Taklidi Yapıyor Musunuz?

Orgazm Taklidi Yapıyor Musunuz?

Orgazm taklidi yapmak düşündüğünüz kadar önemsiz olmayabilir. Gerçekten doruğa ulaşmayı öğrenmelisiniz.

15.07.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'deki Leeds Üniversitesi ve Central Lancashire Üniversitesi'nde yapılan çalışmalarda, yüzde 80 gibi büyük bir oranda kadın, orgazm olmayacağını bilmesine rağmen seks sırasında inleme gibi sesler çıkardığını itiraf etmiş. Tuhaftır ki, orgazma ulaşmanın daha olası olduğu mastürbasyon veya oral seks gibi durumlarda ise sessiz kalıyorlar. O zaman bu gönülsüz inlemelerin nedeni ne? Healthy Sex Drive, Healthy You kitabının yazarı Uzman Diana Hoppe, "Kadınlar yatakta çıkarttığı seslerin, partnerinin yaşadığı fiziksel deneyimin yoğunluğunu arttırabildiğini biliyor" diyor. Sesli olarak geri bildirim vermenizde bir sakınca yok; ancak gerçekten keyif almıyorsanız, sahte sesler çıkartmak yerine partnerinizi zevk alacağınız şekilde yönlendirmeyi tercih edebilirsiniz.

Numara yapılabilir, hem de bir çok kez. Hatta yapılan çalışmalar gösteriyor ki, kadınların yüzde 60'ı, yatakta Oscar'a layık bir performans sergiliyor. Bunun nedeni sadece partnerinizin egosunu tatmin etmek ya da yavaş ilerleyen bir seksi hızlandırmak gibi gözükse de, aslında rol yapmaya neden olan birkaç faktör daha var. Temple Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, kadınların partnerine karşı savunmasız görünmek istememesi, yataktaki becerileri konusunda özgüven eksikliği yaşaması veya sadece kendini tahrik etmek istemesi de sahte orgazmın sebepleri arasında. Ara sıra hile yapmanızın fazla zararı yok elbette. Ama orgazm taklidi yapmak yerine kendi potansiyelinizi keşfetmelisiniz!

Savunmasız Olmaktan Korkmak

Eğer bir kadın duygusal olarak partnerine açılmak için hazır hissetmiyorsa, numara yapmak onu bir adım uzağında tutmanın bir yolu olabilir. Biraz önce de söylediğimiz gibi, bunun birkaç nedeni var: Bir kadın, partnerine çok bağımlı olmaktan veya onun kişiliği içinde kaybolup kendini yitirmekten korkuyorsa, temkinli davranmak isteyebilir.

Sultry Sex Talk to Seduce Any Lover kitabının yazarı Doktor Yvonne K. Fullbright, "Biriyle beraberken zirveye ulaşmak, savunmasız hâle gelmeyi ve daha duygusal olmayı beraberinde getirebilir" diyor. Reddedilme korkusu veya geçmişte yaşanmış kötü bir ilişkinin bıraktığı izler, kadınların hislerini dışa vurmak istememesine neden olabilir. Fullbright, samimi orgazmların, tamamen partnerinle yaşadığın deneyime teslim olmayı ve yargılanma konusunda endişelenmemeyi gerektirdiğini söylüyor. Ancak kendinizi bırakmamak için direnirseniz, gerçek (ve belki de muhteşem) deneyimler yaşayamazsınız.

Üstesinden gelin: Because It Feels Good kitabının yazarı, Women's Health Danışmanı Doktor Debby Herbenick, "Yatak odasında ihtiyacınız olan güven ve samimiyeti partnerinizle konuşarak arttırabilirsiniz. Kendinizi ifade etme konusunda farklı yöntemler bulmak, daha iyi bir seks için iyi bir adım olabilir" diyor. Partnerinizle küçük bir sırrınızı ya da utanç verici bir hikâyenizi paylaşabilirsiniz.

Akşam yemeği için nereye gitmek istediğinizi sorduğunda, "Fark etmez" demektense bir yer seçmeyi tercih edin. Duygusal olarak yakın çiftler, seks hakkında dürüst olmakta sıkıntı yaşamaz. Bu da orgazma giden yolu açar. Partnerinizle gün içinde bağınızı kuvvetlendirirseniz, gece ışıklar söndüğü zaman kendinizi daha rahat hisseder, seks sırasında onu "sağa veya sola, hızlı ya da yavaş" şeklinde yönlendirebilirsiniz. İnanın ki, kendinizi rahat bıraktığınızda daha çok zevk alacaksınız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Orgazm Taklidi Yapıyor Musunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement