Orgeneral Çolak'tan Valiliğe Veda Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Çolak'tan Valiliğe Veda Ziyareti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla emekliliğe sevk edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e veda ziyaretinde bulundu.

09.08.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla emekliliğe sevk edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e veda ziyaretinde bulundu.

Çolak, beraberinde 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve bazı askeri yetkililerle İstanbul Valiliği'ne geldi. Çolak, daha sonra Valilik binasına geçerek "Şeref Defterini" imzaladı.

Daha sonra Orgeneral Çolak, Vali Şahin ile yaklaşık 1,5 saat süre görüştü.

Görüşme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çolak, 30 Ağustos itibarıyla resmi olarak emekliliğinin başlayacağını belirterek, 1. Ordu Komutanlığı görevi döneminde, bir yıl boyunca Vali Şahin ile çalıştıklarını kaydetti.

Vali Şahin ile çok güzel mesai arkadaşlıklarının olduğunu dile getiren Çolak, "Yine görev nedeniyle değişik zamanlarda İstanbul'a geldiğimizde kendisi bize her zaman yardımcı olmuştur. Çok sevdiğimiz, çok değerli bir devlet büyüğümüzdür. Onun için İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı'nda vedalaşma ziyaretine geldiğimde, kendisini de ziyaret ederek yaptıkları yardımlar ve hizmetler için teşekkür etmek amacıyla geldim. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum." diye konuştu.

İstanbul Valisi Şahin ise 30 Ağustos'tan sonra başlayacak emeklilik hayatı için Çolak'a mutluluklar, hayırlı ve uzun ömürler diledi.

Çolak ile 1. Ordu Komutanı olduğu dönemde zevkle çalıştıklarını aktaran Şahin, "Her bakımdan destek aldığımız, anlayış birliği yaptığımız çok değerli bir komutanımızdır. 1. Ordu'daki görevinden sonra Kara Kuvvetleri Komutanı olarak aynı hassasiyetle, başarıyla görevlerine devam ettiler. Bugün itibarıyla da sağ olsunlar bizleri vefa göstererek ziyaret ettiler. Veda ziyareti anlamında. Ben bu nezaketinden dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah bundan sonra yine devlet ve millet hizmetinde her zaman tecrübelerinden istifade edeceğiz. Milletimize ve devletimize her zaman en üst seviyelerde katkıları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orgeneral Çolak'tan Valiliğe Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement