Örgülerin Kraliçesi" Yaşama Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Örgülerin Kraliçesi" Yaşama Veda Etti

Dünyaca ünlü Fransız modacı Sonia Rykiel, 86 yaşında hayatını kaybetti.

25.08.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Fransız modacı Sonia Rykiel, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Yine kendisi gibi modacı olan kızı Nathalie Rykiel tarafında basına yapılan açıklamada, bir süredir parkinson rahatsızlığıyla savaşan annesi Sonia Rykiel'in sabaha karşı Paris'teki evinde hayata veda ettiğini duyurdu.

Rusya'dan Fransa'ya göç eden Yahudi bir ailenin kızı olan Rykiel, 1930'da Paris'te doğdu ve 23 yaşındayken butik kıyafet hazırlayan bir mağaza sahibi 23 yaşındayken Sam Rykiel ile evlendi. Kariyerini başlattığına inanılan bu evliliğin ardından hayalindeki kazakları tasarlamaya başlayan Rykiel, hem sıcak tutan hem de ısıtacak ama farklı kazak modelleri üretmeye başladı.

Tasarladığı kazakların biri, bir Fransız dergisinin kapak kızı tarafından giyilince Rykiel, bir anda tüm Fransız kadınlar arasında tanınmaya başlamış ve 1972'de de başka bir moda dergisi tarafından kendisine "Örgülerin Kraliçesi" unvanı verilmişti.

Bu unvanı ölene kadar taşıyan Rykiel'in, ilk ünlü müşterileri arasında Brigitte Bardot, Audrey Hepburn ve Catherine Deneuve gibi dönemin ünlü kadın simaları bulunuyordu.

Kırmızı saçları, renkli ve eğlenceli tasarımlarıyla moda dünyasında daima farklılığıyla isminden söz ettiren Rykiel için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls da açıklama yaptı.

Hollande, yaptığı resmi açıklamada, "Çizdiği yolda iz bırakmayı bilen özgür ve öncü bir kadındı." ifadelerini kullanırken Valls de Twitter'daki resmi hesabından "Kadın modasını yeniden icat eden ve Fransız zerafetinin moda dünyasında vücut bulmasını sağlayan muhteşem bir modacıydı." yorumunda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Örgülerin Kraliçesi' Yaşama Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement