Örgüt Lideri Kız Arkadaşının Doğum Gününe Giderken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Örgüt Lideri Kız Arkadaşının Doğum Gününe Giderken Yakalandı

Örgüt Lideri Kız Arkadaşının Doğum Gününe Giderken Yakalandı

Ankara polisi, tehdit ve baskıyla haksız kazanç sağladığı iddia edilen suç örgütüne yönelik Ankara ve Antalya'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı.

21.05.2012 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara polisi, tehdit ve baskıyla haksız kazanç sağladığı iddia edilen suç örgütüne yönelik Ankara ve Antalya'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Çete lideri Antalya'ya kız arkadaşının doğum gününe giderken yakalanırken, çetenin Gölbaşı ilçesinde restoranı bulunan "Ankaralı Namık" lakaplı şarkıcı Namık Uğurlu'yu iş yerinden zorla çıkarttığı öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Ankara ve Antalya'da organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. 1 yıl süren takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Özcan A.'nın (38) Antalya'ya kız arkadaşının doğum gününü kutlamaya giderken yakayı ele verdiği öğrenilirken, örgütün ikinci ismi Sinan S.'nin (30) de yakalandığı kaydedildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 100 kilograma yakın uyuşturucu madde, 16 kök Hint keneviri, aralarında bir astsubaya ait tabancanın da bulunduğu 8 adet ruhsatsız tabanca ile pompalı tüfek ve bu silahlara ait mermiler ile kelebek tabir edilen bıçaklar, hırsızlıkta kullanılan oksijen tüpü, 1 adet çalıntı laptop, 1 adet çelik yelek, kesici ve delici aletler, çok sayıda çek, muhtelif belgeler, dokümanlar ele geçirildi.

Birçok hırsızlık olayına da karışan çetenin "Ankaralı Namık" lakaplı şarkıcı Namık Uğurlu'yu da tehdit ettiği ortaya çıktı. Gölbaşı ilçesinde bir lokantası bulunan Ankaralı Namık'ı silahla tehdit eden çetenin, Ankaralı Namık'ı zorla lokantadan çıkarttığı ifade edildi. Ankaralı Namık'ın kendisine ait Gölbaşı'ndaki restoranın silah zoruyla elinden alındığı gerekçesiyle zanlılardan şikayetçi olarak, ifade verdiği öğrenildi. Çetenin çek senet tahsilatı ve iki kişi arasındaki anlaşmazlıklarda da arabuluculuk yaparak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Haraç çetesinin, haraç vermek istemeyen esnafları silah zoruyla kaçırarak işkence ve darp ettiği de belirlendi. Zanlıların kendilerine karşı koymak isteyen esnafların dükkanlarını bastığı, esnafı korkutmak ve yıldırmak için dükkanları kurşunladığı öğrenildi. Dikmen'de oto-halı yıkaması bulunan çetenin hırsızlıkta kullanılan malzemeler ile çalıntı malları burada tuttuğu kaydedildi. Çetenin liderliğini yapan Özcan A. ve Sinan S'nin yanı sıra diğer çete üyelerinin birçok suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorguları tamamlanan zanlılardan 15'i adliyeye sevk edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Örgüt Lideri Kız Arkadaşının Doğum Gününe Giderken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement