Orhan Baba'ya Büyük Ayıp - Son Dakika
Güncel

Orhan Baba'ya Büyük Ayıp

Orhan Baba\'ya Büyük Ayıp

Orhan Gencebay'ın, 60. sanat yılını kutladığı gecede olması gereken bazı sanatçılar sahne almadı.

19.10.2012 09:33  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan Gencebay ile Bir Ömür adlı albümle 60. sanat yılını kutlayan Gencebay için dün bir vefa gecesi düzenlendi. Albümde yer alan sanatçıların bazılarının geceye katılmaması dikkat çekti.

Müzikteki 60. sanat yılını 32 ünlü ismin şarkılarını seslendirdiği "Orhan Gencebay ile Bir Ömür" adlı albümüyle kutlayan Orhan Gencebay için dün akşam Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde bir vefa gecesi düzenlendi. "Orhan Baba'nın onur ve gurur gecesi" adıyla günlerdir hazırlıkları süren organizasyona albümde Gencebay'ın şarkılarını okuduğu halde katılmayan sanatçılar damgasını vurdu.

Tarkan, Ajda Pekkan, Ebru Gündeş ve Sibel Can gibi dev isimler para talep ettikleri için Gencebay'ı yalnız bıraktı. Vefa gecesinde sırasıyla Berkay, Demet Akalın, Deniz Seki, Duman, Emel Sayın, Hande Yener, İzel, Kutsi, Mustafa Ceceli, Nükhet Duru, Özcan Deniz, Grup 84, Volkan Konak, Yıldız Tilbe, Zara ve Zerrin Özer sahne aldı. Sezen Aksu da sürpriz yaparak geceye daha sonra katıldı.

Sahneye çıkan sanatçılar gecenin sonunda hep bir ağızdan Gencebay'ın efsane şarkısı "Batsın Bu Dünya"yı seslendirdi. Beyazıt Öztürk'ün sunduğu özel gecede ünlü komedyen Şafak Sezer de Gencebay'ın "Elhamdülillah" şarkısını seslendirerek sürpriz yaptı.

Zara'nın sözleri ayakta alkışlandı

Hamile olduğu için geceden erken ayrılmak zorunda kalan Zara, "Orhan Gencebay'la aynı albümde olduğum için değil, onunla aynı çağda yaşıyor olduğum için büyük onur duyuyorum" diyerek büyük alkış topladı.

Organizasyonunu üstlenen Poll Production'ın sahibi Polat Yağcı, yaptığı konuşmayla geceye katılmayan sanatçılara göndermede bulundu. Yağcı, "Albümde ilk başta 20 şarkıcı diye başlamıştık ama istek üzerine 32 şarkıcıya çıkardık ve son 7 senenin satış rekorunu kırdık. Bu gece Gencebay'ın onur ve gurur gecesidir. Albüm lansmanı gecesi değildir, o yüzden 'O katıldı, bu katılmadı' diye polemiklere itibar etmeyin. Bu gece sahneye çıkanlar kadar çıkmayanlara da teşekkür ederim" diye konuştu.

Gencebay: Dünyada bir ilk

Gecede kısa bir konuşma yapan Gencebay ise şunları söyledi: "Bu albümü 32 arkadaşımla gerçekleştirdik. Hepsi benim oğlum, kızım, kardeşim dostumdur. Bu albüm Türkiye'de değil, dünyada da ilk defa yapılmış bir albüm. Böyle geceler genelde sanatçıların vefatlarından sonra yapılır, bu ilk oldu. Yaşarken bana bu gururu ve bu onuru yaşattığınız için büyük mutluluk duyuyorum. Çok konuşup gönül kırmak istemiyorum. 12 yıl önce bypass oldum ve o zaman dedim ki, başka gönülleri kırmamak için kendi gönlümü kırdım. Şimdi de kimseyi kırmak istemiyorum, berhudar olun."

3700 kişi katıldı

Finalde toplu halde sahnede şarkı söyleyen sanatçılar Orhan Gencebay'ın vefa gecesine katılmayan sanatçılara ise sitem etti. Renkli anların yaşandığı geceyi izleyen 3 bin 700 kişi Orhan Gencebay'ı ayakta alkışladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Orhan Baba'ya Büyük Ayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement