Orhan Gencebay'dan "İktidar Yandaşı" Eleştirilerine Cevap: Devletine Saygı Duymayan Nimetlerinden Yararlanmasın - Son Dakika
Magazin

Orhan Gencebay'dan "İktidar Yandaşı" Eleştirilerine Cevap: Devletine Saygı Duymayan Nimetlerinden Yararlanmasın

Son dönemde eleştirilerin odağında olan usta sanatçı Orhan Gencebay verdiği özel röportajda "Devletine saygı duymayan bu ülkenin nimetlerinden yararlanmasın" açıklamasında bulundu.

04.11.2018 12:11  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan usta sanatçı Orhan Gencebay, son günlerde eleştirildiği konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Gencebay, devletine olan sevgisini "Devletine saygı duymayan bu ülkenin nimetlerinden yararlanmasın" diyerek dile getirdi.

Orhan Gencebay'ın Alev Gürsoy'a verdiği röportajdan önemli satır başları;

Cumhurbaşkanı'nın yaptığı son atamalar ile Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na dahil olmasından oynadığı reklam filmine kadar her konu ayrı bir olay oldu. Yıllara damgasını vuran sanatçı Orhan Gencebay ile bir araya geldik

"SON DERECE YOĞUN BİR DÖNEMDEYİM"

Nasılsınız?

Son derece yoğun bir dönemdeyim. Albüm çalışmam devam ediyor. Yanı sıra her zaman olduğu gibi sanat ve sanatçının hakkını korumak benim en kutsal görevim. Bu uğurda çok mücadele verdim ve ne yazık ki bu mücadelemde hep yalnızdım. Her zaman "Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın" felsefesindeyim. Bu önemli konuda yakın zamanda bana devletimin verdiği bir görev var zaten.

Orhan Gencebay'dan

"KURUL ARASINDA BULUNMAKTAN MEMNUNUM"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son atamasından bahsediyorsunuz. Kültür ve Sanat Kurulu'ndasınız.

Evet, bu kurula seçilenler arasında ben de varım. Memnunum.

Orhan Gencebay'dan

"MÜZİK KONUSUNDA TARTIŞILMAZ BİRİYİM"

Bu atama, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bilinçli kişilerin bunu eleştirmesine saygı duyarım ama bir müzik adamı ve araştırmacı olarak, sanatın da gelinebilecek en üst noktalarına gelmiş biri olarak, müzik konusunda tartışılmaz biri olduğumu düşünüyorum. 70 küsur kişi bu kurulların içinde, hepsi kendi konularında uzman. Ben de kendi alanımda emek veren biri olarak seçilmişim. Beni böyle kutsal bir göreve layık görenlere teşekkür ediyorum.

Orhan Gencebay'dan

"İŞİ UZMANINA TESLİM ETMEK LAZIM"

Ne yapacak bu kurul?

Fikirlerimizi ortaya koyacağız. Biz alanımızda dokuz kişiyiz. Hülya (Koçyiğit) Hanım sinemayı temsil ediyor mesela, ben müzik... Her ne kadar ihtisas alanlarımız farklı da olsa genel kültürlerimiz, görüşlerimiz var. Uzmanına teslim etmek lazım son sözü. Kültür ve sanatla ilgili ne fikrimiz varsa Cumhurbaşkanı'mıza sunacağız. Son karar tabii ki sayın Cumhurbaşkanı'nın olacak.

Orhan Gencebay'dan

"BU DEVLETİ SEVMEYEN DEVLETİN NİMETİNDEN YARARLANMASIN"

"İktidar yandaşı" diyenlere ne diyorsunuz?

Son derece kaba, çirkin ve cahil bir söylem. Ben devletimi sever sayarım. Devletini sevmeyen insanlar da var. Bu devletin içinde yaşayıp da, devlete saygı duymayan bir insana benim bakışım farklı olur. O zaman bu ülkenin nimetlerinden yararlanmasın. Varsa devletimizin eleştirilecek bir yönü, söylesin. Ama eleştirinin de bir adabı var. Mesela geçenlerde hastalandım bana, "Öl, geber" diyenler oldu. Neden bunu diyorlar ki? Ben ne yaptım? Ben ülkem için, geleceğimiz için taşın altına elimi her zaman koymaya hazırım.

Orhan Gencebay\'dan "İktidar Yandaşı" Eleştirilerine Cevap: Devletine Saygı Duymayan Nimetlerinden Yararlanmasın

Son Dakika Magazin Orhan Gencebay'dan 'İktidar Yandaşı' Eleştirilerine Cevap: Devletine Saygı Duymayan Nimetlerinden Yararlanmasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement