Orhan Sarıbal: "Türkiye Tarımdaki Yanlış Uygulamalar Yüzünden Dışa Bağımlı Hale Getirildi" - Son Dakika
Güncel

Orhan Sarıbal: "Türkiye Tarımdaki Yanlış Uygulamalar Yüzünden Dışa Bağımlı Hale Getirildi"

Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Bayraklı’ya gelen yabancı öğrenciler, “Kentleşme ve Tarım” paneline katıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın sunumuna katılan öğrenciler, üretimin önemi ve uygulanabilir tarım politikaları hakkında bilgi aldı. Sarıbal, “Bir toplumun gelişmesi, üretime yaptığı katkı ile doğru orantılıdır. Ne yazık ki Türkiye tarımdaki yanlış uygulamalar yüzünden dışa bağımlı hale getirildi” dedi.

19.07.2022 14:40  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Bayraklı'ya gelen yabancı öğrenciler, "Kentleşme ve Tarım" paneline katıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın sunumuna katılan öğrenciler, üretimin önemi ve uygulanabilir tarım politikaları hakkında bilgi aldı. Sarıbal, "Bir toplumun gelişmesi, üretime yaptığı katkı ile doğru orantılıdır. Ne yazık ki Türkiye tarımdaki yanlış uygulamalar yüzünden dışa bağımlı hale getirildi" dedi.

Bayraklı Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Doğançay'daki bir köy kahvesinde yapılan panele, 9 farklı ülkeden gelen 40 yabancı öğrenci, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Mahalle Muhtarı Arzu Nisan ve köylüler katıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, uluslararası kabul gören tarım uygulamalarını ve üretim modellerini anlattı.

Türkiye'deki tarım politikalarının ülkeyi dışa bağımlı hale getirdiğini vurgulayan Sarıbal, yanlışlardan bir an önce dönülmesini ve üretime dayalı bir modelin uygulamaya alınması gerektiğini söyledi. Katılımcılar, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a çalıştay için teşekkür etti.

DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİK

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bir ülkenin gıda egemenliği yoksa, tarımda üreten bir toplum değilseniz, tarım arazilerinizin yerine beton binalar dikiyorsanız gelişme şansınız yoktur. Ne yazık ki Türkiye, tarımda üreten konumdan çıkarılmış, dışa bağımlı hale getirilmiştir. Hepimiz artık sadece tüketiciyiz, üretmiyoruz. İthalata bağımlı hale getirildik. Buğday, mısır, pamuk, ay çiçeği gibi temel ürünlerde tamamen dışa bağımlı hale geldik. Tarım politikalarımızı kökten değiştirmek ve üretimi canlandırmak zorundayız" dedi.

KÜRESEL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Çalıştayın ikinci günüde ayrıca; global iklim krizi ve çözüm yolları tartışıldı. Beslenme ve barınmanın dışında kirli su kaynaklarının arıtılması, enerji tüketimi, geri dönüşüm, gelir, cinsiyet ve fırsat eşitliği, doğa ve çevre temalı projeler ile küresel iklim değişikliği gibi konuların siyasetin öncelikli gündem maddesi haline getirilmesi fikrinde uzlaşıldı. Konu ile ilgili oturuma Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) Başkan Yardımcısı ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Genel Koordinatörü Ruhisu Can Al katıldı.

Al, "Hayatımıza şu anki haliyle devam edersek dünya kendi kendini yok edecek boyuta gelecek. İklim değişikliğiyle mücadele için gerekli araçları geliştirmemiz gerekiyor. 2000'li yıllarda uluslararası kuruluşların girişimleri ve yeni sistemlerin geliştirilmesiyle iklim değişikliğine karşı mücadelede atılan adımlar umudumuzu artırıyor" dedi.

Orhan Sarıbal: "Türkiye Tarımdaki Yanlış Uygulamalar Yüzünden Dışa Bağımlı Hale Getirildi"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Orhan Sarıbal: 'Türkiye Tarımdaki Yanlış Uygulamalar Yüzünden Dışa Bağımlı Hale Getirildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor
    10:37 Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde temizlik çalışmaları çöp konteynerlerin yıkanması ile devam ediyor. En çok kullanılan çöp konteynerleri bol köpüklü sularla yıkanarak tekrar kullanılır hale getiriliyor. Düzenli yapılan temizlik çalışmaları ile hem kötü kokunun yayılması önleniyor hem de uzun süre kullanımı mümkün oluyor.

  • Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı
    10:35 Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı

    Ümraniye'de bir sürücü, İETT'ye bağlı bir otobüsün şoförüne levye ile saldırdı. Olay, çevredeki vatandaşların kamerasına anbean yansıdı. İki sürücü arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve ticari taksi sürücüsü otobüs şoförüne levye ile saldırdı. Olayı gören vatandaşlar, trafikteki gerginliğin arttığını belirtti ve keşke böyle bir olayın yaşanmamasını dile getirdi.

  • Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı
    10:34 Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı

    Van'da aç kalan 2 tilki, İpekyolu ve Bahçesaray kırsalındaki yerleşim yerlerin yakınlarında yiyecek aradı. Kış mevsimin etkili olduğu kentte en çok kar yağışı Bahçesaray ve İpekyolu kırsalında yaşandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kentte aç kalan tilkiler, yerleşim yerlerine yakın alanlara inip yiyecek arıyor.

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı
    10:33 Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından halkın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine başlayan Ali Kemal Derin yeni dönemde kendisine yardımcılık görevini üstlenecek isimleri de belirledi. Buna göre Belediye Meclis üyeleri Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, başkan yardımcılığı görevlerine atandı.

  • İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı
    10:32 İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı

    İstanbul'dan Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayda kullanılan silahlar ve maskeler ile birlikte kaçan şüpheliler, Kocaeli'de yakalanarak adliyeye sevk edildi.


Advertisement