Orhan Veli İsmi Çankaya'da Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Orhan Veli İsmi Çankaya'da Yaşayacak

Çankaya Belediyesi’nin 2018 yılı projelerinden olan ve şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanık’ın adının verildiği yeni park törenle açıldı.

04.10.2018 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nin 2018 yılı projelerinden olan ve şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanık'ın adının verildiği yeni park törenle açıldı. Alacaatlı Mahallesi 4820 Cadde üzerinde bulunan 11 bin 596 metrekarelik Orhan Veli Kanık Parkı bölgenin yeni yaşam alanı olarak hizmet vermeye başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Batman'da şehit olan askerlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya'ya yeni bir park daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Taşdelen yapılan açılışları anlattı

Taşdelen, dört buçuk yılda Çankaya'ya 630 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ve bunun ilçe belediyeleri için bir rekor olduğunu belirtti. Çayyolu ve civar bölgelere 5 yeni Çankaya Evi, 2 yeni kreş, 1 bahar evi, 20 yeni park açıldığının da altını çizen Taşdelen, yeni birçok hizmetin de önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini ifade etti.

"Orhan veli'nin dizeleri gerçek oldu"

"Bu parkımızın adının Orhan Veli Kanık olması çok değerli. Kısa ömrüne çok sayıda eser sığdırmış bir şair olan Orhan Veli adına Çankaya'da bir park yoktu. Böylece bu eksikliği de gidermiş olduk. Orhan Veli Kanık'ın adını bu bölgemizde yaşatmış olmaktan da mutluluk duyuyoruz" diyen Başkan Taşdelen, Orhan Veli'nin "Uyandım baktım ki bir sabah, güneş vurmuş içime, kuşlara, yapraklara dönmüşüm" dizelerinin de bu parkla artık gerçek olduğunu belirtti. Taşdelen sözlerini; "Batman'da şehit düşen bütün vatan evlatlarına rahmet diliyorum, bu toprakları bize vatan yapanlar şehitlerimizdir" şeklinde tamamladı.

Şiirin büyük ustası

"Anlatamıyorum", " İstanbul'u Dinliyorum", "Vatan İçin", "Bedava", "Açsam Rüzgara", "Gün Olur" ve "Bekliyorum" gibi yıllardır dillerden dillere söylenen unutulmaz şiirlerin şairi Orhan Veli Kanık Parkı, 11 bin 596 metrekarelik büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Yeşil dokusu, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu yolları ile bölgenin yeni yaşam alanı olan park, Türk Edebiyatının büyük şairi Orhan Veli Kanık adını Çankaya'da sonsuza kadar yaşayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orhan Veli İsmi Çankaya'da Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement