Orhan Veli Kanık Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Orhan Veli Kanık Beylikdüzü'nde Anıldı

Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı’nın usta şairlerinden olan Orhan Veli Kanık, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide anıldı.

25.11.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı'nın usta şairlerinden olan Orhan Veli Kanık, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide anıldı.

Garip Akımı'nın öncülerinden usta şair Orhan Veli Kanık, Beylikdüzü'nde anıldı. Beylikdüzü Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen anma programına çok sayıda vatandaş katıldı. Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi kendine amaç edinen Orhan Veli'yi Akademisyen ve Şair Baki Ayhan, Şair Mustafa Fırat ve Şair İsmail Cem Doğru anlattı. Söyleşide Orhan Veli'ye dair birçok konu ele alındı.

Orhan Veli'nin benimsediği Garip Akımı'na ilişkin bilgiler aktaran Şair Mustafa Fırat, "Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat'ın ortaklaşa çıkardıkları Garip Akımı ile edebiyatımızda bir yenilik ve adeta bir ayıklama hareketi başlamıştır.  Garipçiler biçim yerine içeriği, ideal kahraman yerine küçük insanları seçerler. Sokakta alelade birileri şiire konuk olabilirler.  Bu üç şairin akımı önce ılımlıya, sonra da gelenekten yararlanmaya dönüşür. Hececi şiir geleneğine karşı çıkmışlardır. Biçim, içerik ve dil yönünden farklı bir yönde yer almışlardır. Bu akım Nurullah Ataç gibi eleştirmenler ve sanatçılar tarafından çok desteklenmiş ve ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhan Veli Kanık Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement