Orijinal Kartpostallar Kent Müzesi'nde - Son Dakika
Güncel

Orijinal Kartpostallar Kent Müzesi'nde

Bursa Kent Müzesi, ressam Malik Aksel'in koleksiyonunda bulunan 'Orijinal Çanakkale Kartpostalları Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

07.07.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü ressam Malik Aksel'in koleksiyonunda bulunan orijinal kartpostallar oğlu Murat Aksel tarafından Bursa Kent Müzesi'ne bağışlandı. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Üsküp anılarını içeren kartpostallarda Malik Aksel'in kendi el yazısı ile yazdığı açıklamalar yer alıyor. Bu değerli koleksiyon, Bursa Kent Müzesi'nde sergileniyor.

Malik Aksel kimdir?

Türk ressam Malik Aksel, geleneksel halk sanatlarından ve Anadolu köylüsünün yaşamından yola çıkarak figüratif ağırlıklı olarak yapıtlar gerçekleştirmiştir. 1918'de İstanbul Erkek Öğretmen Okulu'na girmiş, burada resim hocası Şevket Dağ'ın ilgi ve desteğiyle resim çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. 1921'de eğitimini tamamlayan sanatçı, 1928'de Avrupa sınavını kazanarak Almanya'ya gitmiş ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'ne bağlı Resim ve Grafik Sanatlar Yüksek Okulu'nda Grossmann ile resim ve oyma baskı çalışmıştır. 1931'de Türkiye'ye dönmüş, 1932'de Gazi Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü (Gazi Eğitim Ens.) Resim İş Bölümü'ne öğretim üyesi olarak atanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orijinal Kartpostallar Kent Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement