Orka Holding'den "İstihdam Seferberliğine" 250 Kişilik Destek - Son Dakika
Güncel

Orka Holding'den "İstihdam Seferberliğine" 250 Kişilik Destek

Orka Holding\'den "İstihdam Seferberliğine" 250 Kişilik Destek

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine biz buradan cevap veriyoruz.

15.02.2017 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine biz buradan cevap veriyoruz. 2017 yılında ek 250 kişilik istihdam sağlayacağız." dedi.

Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile faaliyet gösteren Orka Holding, 11-20 Şubat'ta Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, Çin, Kanada, Güney Afrika, Azerbaycan ve Meksika gibi 80 ülkeden gelen yabancı alım heyetlerini İstanbul'da ağırlıyor.

Orakçıoğlu, beş kıtadan ülkelerin katılacağı organizasyona ilişkin detayları, küresel pazarda yaşanan gelişmeleri ve şirketin hedeflerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda, bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri yurt dışı bayi toplantısında 80 ülkeden 180 kişilik alım heyetini ağırladıklarını kaydetti.

Rusya'dan Meksika'ya, İtalya'dan Avustralya'ya, Güney Afrika'dan Çin'e pek çok ülkeden satın alım heyetinin hazır bulunduğu etkinlikte, markanın bu yıla ilişkin planlarının belirleneceğini aktaran Orakçıoğlu, "Bu yıl yurt dışında 50 yeni mağaza açma hedefimiz vardı. Bu etkinlikle ilgi o kadar büyük oldu ki bu sayı en az 60 olacak." dedi.

Orakçıoğlu, Damat/Tween ve D'S Damat markalarının 2017-2018 sonbahar/kış koleksiyonunda 3 bin 500 farklı modelin sergilendiğini dile getirdi.

Bu bayiler toplantısında yeni pazarlara girme kararı aldıkları bilgisini veren Orakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yıl ilk kez İsveç, İsviçre gibi ülkelere ve direkt kendi yatırımımızla girmeyi planlıyoruz. İsviçre'de bu yıl dört mağaza birden açmayı düşünüyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine biz buradan cevap veriyoruz. 2017 yılında ek 250 kişilik istihdam sağlayacağız. Halen yurt içi ve yurt dışında 3 bin 250 kişiye istihdam sağlıyoruz."

- "Modanın mucitlerinden İtalyanlara çatır çatır ürün satıyoruz"

Orakçıoğlu, farklı lokasyon ve demografik yapıya uygun markalar sunduklarını belirterek, "Trend ürünlere eğilim gösteren Tween, rekabetçi pazarda D'S Damat ile ve elegant (üst gelir grubu) pazarda Premium Damat ile.." dedi.

Dünya modasının kalbinin attığı İtalya'da sadece birkaç ay içinde başarılarını ikiye katladıklarını aktaran Orakçıoğlu, geçen yılın son çeyreğinde aralarında Milano, Parma ve Genova'nın da olduğu dokuz farklı kentte dokuz mağaza açtıklarını kaydetti.

Orakçıoğlu, bu yıldan itibaren Roma ve Floransa gibi marka kentlere de girerek mağaza sayılarını birkaç ay içinde 18'e çıkaracaklarını vurgulayarak, "Deyim yerindeyse modanın mucitlerinden İtalyanlara çatır çatır ürün satıyoruz. Bu işin uzmanlarının 'Dünyada sizinkinden daha iyi bir koleksiyon yok' yorumu, bizler için gurur kaynağı." diye konuştu.

Avrupa'da da güçlerinin giderek katlandığını anlatan Orakçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Almanya ve Benelüks ülkelerinde toplam 15 satış noktasını geçmek üzereyiz. Fransa'da lokasyon arıyoruz. Paris'te bu yıl mağaza açabiliriz. Meksika başta olmak üzere Güney Amerika'da 12 ülke için distribütörlük vereceğiz. Bu imza, markalarımızla bir anda Arjantin, Şili, Meksika gibi çok önemli pazarlara aynı anda açılmak anlamına geliyor. Yine nisan ayında Katar'da ilk mağazamızı açıyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri'nde satış noktalarımız sekize ulaşacak. Geçen yıl ilk kez giriş yaptığımız Avustralya'da ikinci mağazayı açıyoruz. Yeni Zelanda'da ise mevcut satış noktalarını artıracağız. Romanya'da halen lideriz. İspanya'da da iki mağazamıza ek olarak Madrid'de çok kısa sürede 350 metrekare büyüklüğünde bir flag ship mağaza açacağız. İspanya'da bu yıl içinde iki yeni mağaza daha gündeme gelebilir."

- "2023'te yurt içinde 300, yurt dışında 600 mağazamız olacak"

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, Rusya'daki son gelişmelerin kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Rusya'da 7'si bayi, 7'si kendi yatırımları olmak üzere toplam 14 mağazaları bulunduğunu anımsatan Orakçıoğlu, "Bu yıl kendi mağazalarımızın sayısı 25'e çıkacak. Rafa kalkan bir çok proje Rusya'da şu anda tekrar gündeme gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Orakçıoğlu, Afrika'da safariye çıktıklarını belirterek, " Kuzey Afrika'dan Sahra Altı'na kadar her ülkede yaygınlaşıyoruz. Yakında Güney Afrika'da 600 metrekare büyüklüğünde flag ship mağazamız olacak." dedi.

Bu yıl büyüme hedeflerinin yüzde 25 olduğu bilgisini veren Orakçıoğlu, ayrıca 100 olan yurt dışı mağaza sayılarını bu yıl sonunda 160'a, yurt içi mağaza sayılarını da 220'ye çıkaracaklarını, yılı toplamda 380 mağaza ile kapatma planları olduğunun altını çizdi.

Orakçıoğlu, bu yıl ciro hedefi 600 milyon lira olan şirketin ihracat hedefinin ise 50 milyon dolar olacağının altını çizdi.

Şirketin 2023 hedeflerinden de bahseden Orakçıoğlu, "2023'te yurt içinde 300, yurt dışında 600 mağazamız olacak. Yine 2,5 milyar lira ciro ve 250 milyon dolar ihracat hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Orakçıoğlu, Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımlarla ilgili, "Perakendeye yepyeni bir soluk getirecek akıllı aynalar uygulamasının patentini aldık. Müşteriler kabinlerde çok sayıda ürünü defalarca giyip çıkarmaktan kurtulacak. Müşterilerin ürünleri ayna karşısında üzerine tutması yeterli olacak. Böylece karar verme süreci hızlanacak. Müşteri memnuniyeti sağlayacak inovatif bir yazılım uygulaması. Zamandan tasarrufla birlikte satışları artıracak. Yıl sonundan itibaren pilot mağazalarda hayata geçecek." ifadelerini kullandı.

-"Bu yıl 25 milyon liralık yatırım planladık"

Süleyman Orakçıoğlu, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Yabancı alım heyetlerine yönelik düzenlenen organizasyonda iş hacmini bu yıl geçen seneye kıyasla artırmayı planladıklarını aktaran Orakçıoğlu, bu seneki organizasyonda aksesuarlar hariç 350 bin parça sipariş hedefleri olduğunu, geçen sene aldıkları siparişlerin 180 bin parça civarında bulunduğunu dile getirdi.

Orakçıoğlu, bu yıl ne kadarlık yatırım planladıklarının sorulması üzerine, 25 milyon liralık yatırım planladıklarını, bunun 12 milyon lirasının yurt dışı için olacağını söyledi.

Sponsorluklara yönelik bir soru üzerine Orakçıoğlu, geçen hafta Milano'da düzenlenen kumaş fuarında, Milano'nun Duomo Meydanında bulunan, dünyanın en eski katedralini Damat olarak giydirdiklerini ve 15 gün reklamlarının katedralin üzerinde kaldığının altını çizdi.

Orakçıoğlu, spor kulüpleri Parma ve Fiorentina ile sponsorluk görüşmelerinin devam ettiği bilgisini verdi.

AVM'ler ile ilgili soru üzerine Orakçıoğlu, son derece duyarlı hareket eden AVM yatırımcıları olduğunu, duyarsız davranan AVM yönetimleri de olduğunu bildirdi.

AVM'leri partner olarak gördüklerine işaret eden Orakçıoğlu, "Bizi partner olarak görenlerle devam, görmeyenlerle de yollarımızı ayırma konusunda plan yapıyoruz." dedi.

Orakçıoğlu, şu anda Türkiye'de açmayı planladıkları 15 mağaza olduğunu, 5 mağazalarını da kapatacaklarını dile getirdi.

Duyarlı AVM'lerin kur konusunda sabitlemeye gittiğine işaret eden Orakçıoğlu, bazı AVM'lerin dolar ve avro bazında, kuru 2,5 ila 3,5 lira arasında sabitlediği bilgisini vererek, "2 liraya bile sabitleyenler var." dedi.

Orakçıoğlu, çıkış yapacakları mağazalarının genelinin AVM olacağını aktardı.

- "Bizden alışveriş yapanların yüzde 44'ü kadın"

Orakçıoğlu, yurt dışı hedeflerine ilişkin soru üzerine, serbest ticaret anlaşmalarının kendileri için çok önemli olduğunu, şirketlerin önlerini açtığını söyledi.

Amerika'nın Türk ürünlerine ortalama yüzde 17 gümrük uyguladığı bilgisini veren Orakçıoğlu, "KDV'nin dışında… Bunların ikisini topladığınız zaman siz ABD'ye 100 bin dolarlık mal gönderdiğiniz zaman, 40 bin dolarını kapıda ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ABD bizim önceliğimiz değil." dedi.

Orakçıoğlu, AVM'lere giriş sayılarının geçen yıl yüzde 15-20 düştüğü bir dönemde, sepet ortalamasını yüzde 15-20 artırarak bu durumu aştıklarını dile getirdi.

e-ticarette 2015'le 2016'yı karşılaştırdıklarında satışların yüzde 90 arttığı bilgisini veren Orakçıoğlu, bu alanda müşteriye dokunma anlamında bir çok şey yaptıklarını, cirolarının yüzde 5'inin e-ticaretten geldiğini dile getirdi.

Orakçıoğlu, kendilerinden alışveriş yapanların yüzde 44'ünün kadınlar olduğunu, kadınların erkeklerin yeniliğe açık olmasını istediğini belirterek, Sevgililer Gününde de piyasanın biraz canlandığını ama küçük parçalarda hareketlenme olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orka Holding'den 'İstihdam Seferberliğine' 250 Kişilik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Mahallelerde Vatandaşlarla Buluştu
    14:36 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Mahallelerde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Ertuğrulgazi ve Beşiktaş mahallelerinde düzenlenen yürüyüşlerde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, programlarda kentle ilgili projelerini anlatarak, altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceğini belirtti. Yürüyüşlere AK Parti ve MHP il başkanları, ilçe başkanları ve adaylar da katıldı.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki güvenli ulaşım rotasıdır
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki güvenli ulaşım rotasıdır

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı.

  • Muğla'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:35 Muğla'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde geçmesi için alınan tedbirler ve yapılacak planlamalar görüşüldü. Ayrıca, seçim günü sandıkların güvenli bir şekilde taşınması, oy verme işleminin zamanında başlaması ve seçim sonrasında sandıkların il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılması için gereken önlemler alındı. Toplantıda ayrıca, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler, personel sayısı, elektrik arızalarının önlenmesi, iletişim ve sosyal medya üzerinden yapılabilecek dezenformasyonun önlenmesi gibi konular da ele alındı.

  • Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    14:35 Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya-Elazığ Karayolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında tırın altına giren araçta bulunan bir kişi yaralandı. Kazada, kamyonun arkadan çarptığı otomobilin ardından gelen başka bir otomobil de zincirleme kaza meydana geldi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Trafik akışı kısa süreliğine kontrollü sağlanırken, yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maçlarının Kadrosu Belli Oldu
    14:35 A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maçlarının Kadrosu Belli Oldu

    Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu maçlarının kadrosu belirlendi. Maçlar, 1-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirilecek. Takım kadrosunda 22 oyuncu yer alacak.

  • Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:34 Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin amacının çiftçilere ekonomik getirisi yüksek ürünler yetiştirmelerine destek olmak olduğunu belirtti ve tarımsal potansiyeli en verimli şekilde kullanma kararlılıklarını vurguladı.

  • İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü'nde çocuklara hediyeler verdi
    14:34 İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü'nde çocuklara hediyeler verdi

    İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenledikleri iftar programında yaklaşık 2 bin yetim çocuğa çeşitli hediyeler takdim etti. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2013'te ramazanın 15. gününü Dünya Yetimler Günü olarak belirlemesinin ardından, üye ülkelerde yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Müftüsü ve TDV İstanbul Şube Başkanı Safi Arpaguş, programda katılımcılara ve hayırseverlere teşekkür etti.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nden Gazze'ye bebek zıbınları
    14:34 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nden Gazze'ye bebek zıbınları

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze'ye gönderilmek üzere Mersin'e doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Adıyaman'da dikilen zıbınlar, Gazze'deki ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırılmak üzere Mersin Havalimanı'na dualarla gönderildi.

  • AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: 'Hükümetin desteği olmadan bu enkazı belediyelerin kendi imkanları kaldırma durumu söz konusu değil'
    14:33 AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: 'Hükümetin desteği olmadan bu enkazı belediyelerin kendi imkanları kaldırma durumu söz konusu değil'

    AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, saha çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Taşkın, hükümetin desteği olmadan belediyelerin bu enkazı kaldırma durumunun mümkün olmadığını belirtti.


Advertisement