Orköy Kredisiyle Kurulan Seraların Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Orköy Kredisiyle Kurulan Seraların Sertifika Töreni

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Orman ve Köy İşleri (ORKÖY) kredisiyle kurulan seraların sertifika dağıtım töreni yapıldı.

18.11.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Orman ve Köy İşleri (ORKÖY) kredisiyle kurulan seraların sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ilçeye bağlı Yakacık köyünde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde, ormanları korumak ve orman köylülerini kalkındırmak üzere iki temel gayelerinin bulunduğunu altını çizerek, ocak ayında Söğüt ve İnhisar ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle seraların zarar gördüğünü anımsattı.

Seraların çökmesi sonucu köy muhtarlarının talepte bulunduğunu bildiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Biz burada Yakacık ve Akçasu köylerinde 33 aileye 15 bin lira olmak üzere 495 bin lira kredi verdik. Bilecik genelinde 133 aileye 1 milyon 176 bin 500 lira kredi sağladık.  Kredilerimizin yüzde 20'si hibe. Gayemiz orman köylerinin kalkınmasını sağlamak, insanlarımızı köyünde tutmak ve aynı zamanda toprakları değerlendirmek. Orman köylümüz kazandıkça ve büyüdükçe köyden kente olan göçte azalmış olacak. Biz fidan dikerken sadece orman ağacı dikmiyoruz, orman köylülerimize gelir getirici tür olması açısından ceviz, badem, fıstık çamı, dut gibi fidanları da dikiyoruz. Bu sene burada da dikeceğimiz 250 bin fidanın 5 bini ceviz, 5 bini fıstık çamı, 12 bini dut ve 20 bini badem olacak. Yine İnhisarda arıcılığın gelişmesi için 50 hektar alanda bal ormanı tesis ediyoruz. Ormanların gelişmesi için, orman köylerimizin de kalkındırılması gerekiyor."

Kaymakam Berkan Sönmezay da Söğüt'ün 2015 yılında ORKÖY kapsamında en yüksek kredi kullanan ilçe olduğunu ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı dursun Yıldız ise kurumların, halkın iyiliği için gayret içerisinde bulunduğunu belirtti.

Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım da ORKÖY kredisiyle yapılan seralar için orman teşkilatına teşekkür ederek, desteğin devam etmesini istedi.

Programa, İnhisar Kaymakamı Hakan Keskin, Bilecik Orman İşletme Müdürü Ferhat Altun ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orköy Kredisiyle Kurulan Seraların Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement