Beşiktaş Başkanı Orman Derbiye İyi Bir Hakem İstiyor - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Başkanı Orman Derbiye İyi Bir Hakem İstiyor

Beşiktaş Başkanı Orman Derbiye İyi Bir Hakem İstiyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, camia olarak Türk hakemlerinin arkasında olduklarını söyledi.

18.02.2014 15:17  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski yönetim kurulu üyesi Şevket Belgin'in adı verilen yeni spor salonunun açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, futbolun hatalar oyunu olduğunu ve hakemlerin de hata yapabileceklerini vurguladı.

Orman, Bursaspor maçında orta hakem İlker Meral'in Ersan Gülüm'ün pozisyonunu görmediğini ve yardımcısına uyduğunu belirterek, Ersan'a gösterilen kırmızı karta itiraz edeceklerini söyledi.

Ersan'ın rakibine kırmızı kartı gerektirecek bir hareket yapmadığını anlatan Orman, şöyle devam etti:

"Hakem pozisyonu kendisi görmedi, çizgi hakeminin ifadesine göre karar verdi. Bana göre de çizgi hakeminin verdiği ifadeye göre karar vermesi doğrudur, çünkü çizgi hakemi orta hakemin yardımcısıdır. Orta hakem yardımcısının kararını irdeleyecek durumda değildi. Ersan'ın yapmış olduğu bir faul olmadığı için çizgi hakeminin verdiği karar yanlış. Futbolun içinde olan şeyler bunlar, ben oralara takılmıyorum. Ben sadece iyi niyetli olunmasından yanayım. Mesela hakem bir kırmızı kart çıkarıyor sonra oyunu dengelemek için başka bir oyuncuyu da atmaya kalkıyor, bunlara gerek yok."

Camia olarak hakemlerin arkasında olduklarını söyleyen Orman, "Hiçbir zaman bir hatadan dolayı hakemlerin üzerine yürüyen bir camia değiliz ama biz de emek veriyoruz. Bütün camia olarak kenetlenmiş vaziyetteyiz. Stadımız yok, stadımızı kendi paramızla yapıyoruz. Bir yandan Beşiktaş futbol takımının, basketbol takımının ocak ayı maaşları var. Stat gelirimiz olmadığı fakat stat giderimiz çok olduğu halde tüm takımlarımızın parasını ödüyoruz. Biz tüm bu mücadeleleri yaparken, saha içerisinde yanlış hakem kararlarıyla yenilmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hatalar tek taraflı olmasın"

"Söyleyeceğimizi zamanında söylemenin doğru olduğuna inanıyoruz" diyerek, Galatasaray derbisi öncesi gerilim yaratmak istemediklerini vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

"Gerilimi artıracak açıklamalarda bulunmanın Beşiktaş camiası olarak doğru olmadığına inanıyoruz. Bu oyun sahada oynanan bir oyun. Galatasaray derbisine iyi bir hakem atanmasını diliyorum ki bu kadar fazla hakem hatasının olduğu bir dönemde yine sıkıntı ortaya çıkmasın. Hakemler hata yapacaklar ama bu hatalar tek taraflı olmasın. Biz oyuncularımızla, teknik kadromuzla gurur duyuyoruz. Pırlanta gibiler, Beşiktaş camiası sahadaki davranışlarıyla kendisine yakışacak şekilde hareket ediyor. Galatasaray maçında da çıkacağız ve topumuzu oynayacağız."

"Beşiktaş ile Galatasaray ilk defa karşılaşmıyor"

Galatasaray derbisinde sonucun sahada belirlenmesini umut ettiğini vurgulayan Beşiktaş Kulübü Başkanı, maçın fazla abartılmaması gerektiğinin de altını çizerek, şunları söyledi:

"Normal bir derbi, abartılacak bir şey değil. Daha çok maç var, onun üzerinde maç oynayacağız. Galatasaray bizim ezeli ve değerli rakibimiz. Sonucun sahada belli olacağı, sakatlıkların olmadığı bir derbi olmasını temenni ediyorum. Ben maçtan önce polemikleri seven birisi değilim. Bu camiaları yöneten kişiler olarak topluma ve insanlara faydalı mesajlar vermek zorundayız. Beşiktaş nezaketi içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Maçın galibi, mağlubu vardır, yeri gelir berabere biter. Beşiktaş ile Galatasaray ilk defa karşı karşıya gelmiyor. Birçok defa karşılaşmışız, biz yenmişiz, onlar yenmiş. Derbilerin kendi içerisinde bir öyküsü vardır. Galatasaray ile oynadığımız ilk yarıdaki derbi, Fenerbahçe ile deplasmanda 3-3 berabere kaldığımız derbi, içlerinde bir öykü barındırır. Bu da sadece güzelliklerle anılan bir derbi olsun inşallah."

"Almeida bizden biri"

Performansıyla Beşiktaş camiasının takdirini kazanan Hugo Almeida ile sözleşme uzatmak istediklerini açıklayan Fikret Orman, "Hugo Almeida'nın kendisiyle de konuştum. Bu sene hem performansı, hem de kulübü ve arkadaşlarıyla olan uyumu inanılmaz. Almeida artık bizden biri gibi. Son derece pozitifiz. O da bizim camiamız ve kulübümüzle pozitif, anlaşmak istiyoruz. Kendisi de anlaşmak istediğini söylemiş, aynı kanıdayım. Bir an önce bizim yaptığımız teklifi kabul etmesini ve sözleşme imzalamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Fernandes konusu

Siyah-beyazlı kulüple sözleşme uzatıp uzatmayacağı yılan hikayesine dönen Manuel Fernandes'e de göndermede bulunan başkan Orman, Portekizli futbolcunun aldığı parayı hak etmesi gerektiğini kaydetti.

Manuel Fernandes'i takımda görmek istemediği şeklinde çıkan haberler için de Fikret Orman, futbolu özelleştirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir Önder Özen, bir Slaven Bilic ve bir futbol ekibi var. 'Ben onu istiyorum, bunu istemiyorum' diye bir şey söz konusu değil. Biz herhangi bir disiplin suçu olmadığı sürece teknik heyetin verdiği raporlara göre hareket ediyoruz. Fernandes şu anda bu kulübün oyuncusudur ve bizden para almaktadır. Kimse gönül için burada değil, ücret karşılığında burada, tıpkı diğer oyuncularımızın da olduğu gibi. Aldığı ücretin karşılığını vermesi lazım. Davranışlarında düzelmeler var. Önder Özen ile görüşüp duruma bakacaklar. Teknik heyet olumlu rapor verirse biz de anlaşma zemini oluşturmaya çalışırız. Sezon başında kendisiyle de konuşup Beşiktaş'ta devam etmesini istediğimi söylemiştim ama maalesef talepleri her geçen gün arttı. Bir samimiyet görmediğimiz için görüşmeleri durdurduk. Bundan sonra duruma bakacağız."

Orman, Beşiktaş'ın çok büyük bir camia olduğunu belirterek, "Burası dünya çapında bir kulüp. Avrupa'da ismi geçen kulüplerin ülkelerinin nüfusları kadar Beşiktaş'ın taraftarı var. Onların 2-3 misli bir taraftar topluluğuna sahibiz. Bizim oynadığımız bazı takımların taraftarları kadar bir topluluk biz de havaalanına oyuncu karşılamaya gidiyor. Dünyanın en iyi imkanlarına sahip, ücretlerin tıkır tıkır ödendiği bir kulüp var. Burası kıymeti bilinecek bir kulüptür. Burada oynamak için oyuncular arzu ve istek içerisinde olacaklar. O arzu ve isteği gördüğümüzde zaten biz de gereken her şeyi yapıyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Başkanı Orman Derbiye İyi Bir Hakem İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement