Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "İç Anadolu'yu Ak Denize bağlayacak Alcabel Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

08.09.2017 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, " İç Anadolu'yu Ak Denize bağlayacak Alcabel Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor." dedi.

Bakan Yardımcısı Tüfekci, AK Parti Seydişehir ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, hızlı tren proje ihalesinin 2018 yılında yapılacağını söyledi.

Yolcu ve yük taşıma olarak projelendirildiğini ifade eden Tüfekci, "2017 yılında etüt projeleri yapılacak. 2018 yılında da ihale edilerek yapım çalışmaları başlayacak. Akcalar Mahallesi'nde Organize Sanayi Bölgesi yakınında istasyon kurulacak. Tren faaliyete geçince karayollarının yükünü hafifletecek." dedi.

Vatandaşların daha konforlu bir şekilde seyahat edebileceklerini belirten Tüfekci, şöyle konuştu:

"İç Anadolu'yu Ak Denize bağlayacak Alcabel Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Seydişehir- Antalya karayolunun 23 kilometresinde yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli'nde 5 bin metre içeri girildi. Burası 180 milyon liraya mal olacak. Tınaz Tepe Tüneli ihalesi bu yıl yapılacak. Tünellerin her ikisi de 2019 yılının sonunda tamamlanacak. Karayolunda bin 825 rakımdan bin 400 rakıma inip daha ekonomik ve daha güvenli gidiş gelişler olacak."

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement