Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Yasal düzenleme yapıyoruz.

26.03.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Yasal düzenleme yapıyoruz. Vatandaşımız çekinmeden şimdiden başlasın, kendi arazisine istediği ağacı diksin. Buna Orman ve Su İşleri Bakanlığı artık müdahale etmeyecek." dedi.

Tüfekci, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çankırı'daki yatırımları hakkında bilgi veren Tüfekci, orman köylüsünü rahatlatacak bir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Orman kanununa yeni bir düzenleme getirdiklerini dile getiren Tüfekci, daha önce orman köylüsünün kendi arazisine orman çeşidi dedikleri ağaç dikmeye çekindiklerini kaydetti. Belli bir hektarı geçince "Orası senin olabilir ama artık burada bir ağaç bile kesemezsin" denildiğini anlatan Tüfekci, "Maalesef yıllarca buna müdahale etmişiz. Yeni düzenleme ile vatandaşa müjde veriyoruz. Vatandaşın 20 dönüm, 30 dönüm yeri var. Artık istediği ağacı diksin. Yasal düzenleme yapıyoruz. Vatandaşımız çekinmeden şimdiden başlasın, kendi arazisine istediği ağacı diksin. Buna Orman ve Su İşleri Bakanlığı artık müdahale etmeyecek." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ağaçlara kıyamayacağını vurgulayan Tüfekci, "Ben inanıyorum ki o ağaçlar büyüdükten sonra insanımız o ağaçlara kıyamaz. Daha önce insanlar ağaç dikmeye çekiniyordu. Artık ağaç dikmeye çekinmesin. Rahat rahat arazisine ağacını diksin." diye konuştu.

Meteoroloji müdürlüğünün Çankırı'daki yatırımlarına da değinen Tüfekci, geride kalan 12 yılda 17 meteoroloji gözlem istasyonu kurduklarını, bu yıl 3, 2017'de de 2 istasyon daha kuracaklarını, bölgedeki hava durumunu gözlemleyip vatandaşa daha doğru bilgi ulaştırmak için uğraşacaklarını anlattı.

Tüfekci, çiftçiye ulaşacaklarını belirterek, "Eskiden sadece haberlerde hava durumu izlenirdi. Şimdi bire bir meteoroloji tarafından valilikler, belediyeler uyarılıyor. Bundan sonra meteoroloji birimlerimiz bizzat köylünün ayağına gidip, 'sizin alanda şöyle bir tehlike var' diyerek tedbir alınmasını sağlayacak. Bu şekilde çiftçimizin zararını minimuma indirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kurum müdürleri de bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement