Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör sorununu çözeceklerini belirterek, "Taviz yok, pazarlık yok."

26.04.2013 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör sorununu çözeceklerini belirterek, "Taviz yok, pazarlık yok. Bunu Bakanlar Kurulu üyesi olarak, işin içinde olan bir kişi olarak rahatlıkla söylüyorum. Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil, başını koydu çünkü bu meselenin çözülmesi, terör meselesinin bitmesi lazım" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde Hasandede Göleti ve Sulaması temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Dazkırı'da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Dazkırı'ya her gelişinde ayrı bir heyecan duyduğunu ifade eden Eroğlu,

"Bakanlığımız 2013'ü Afyonkarahisar merkez ve tüm ilçelerinde hamle yılı ilan etti. Bizim bakanlıkla alakalı baraj, gölet, dere ıslahı, içme suyu, ağaçlandırma tesisleri ne gerekiyorsa Afyonkarahisar'da yapacağız. 70 baraj, gölet, sulama tesisi yapacağız. Bu bahar, 19'unun temelini atacaktık, bunların ilkini Dazkırı'ndan başlatmaya karar verdik" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin gece gündüz çalıştığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz atalarımızdan miras aldığımız bu ülkeye, çok faydalı hizmetler yapmak, bayrağımızı zirveye taşımak için çalışıyoruz. Gayemiz, maksadımız budur. Milliyetçilik, Merkez Bankası'nın boş kasasını doldurmaktır. Şu anda 130 milyar dolar döviz var. İkinci milliyetçilikse bankaları hortumlatmadan milletten aldığımız vergileri, millete hizmet olarak sunmaktır. Artık, başı dik, güçlü bir Türkiye var. Şu anda bütün Türkiye'de yatırımlar dolu dizgin devam ediyor. Sadece bu kardeşinizi 4 binden fazla şantiyesi var. Biz yılda 340-400 tesis açıyoruz."

-"Bunu çözeceğiz taviz yok, pazarlık yok"-

Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Hiç merak etmeyin, 'tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak' diyoruz. Bunu her yerde diyoruz. Terör sorununu çözeceğiz. Taviz yok, pazarlık yok. Bunu Bakanlar Kurulu üyesi olarak, işin içinde olan bir kişi olarak rahatlıkla söylüyorum. Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil başını koydu çünkü bu meselenin çözülmesi, terör meselesi bitmesi lazım. Diyoruz ki; analarımız ağlamasın. Şanlı bayrağımız 778 bin kilometre alanda ilelebet dalgalansın diyoruz. Göreceksiniz Türkiye çok daha büyüyecek. Hedef 2023 diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Murat Acu, Dazkırı Kaymakamı Mustafa Kutlu, Dazkırı Belediye Başkanı Ertan Demirsoy ile platformda butona basarak, Hasandede Göleti ve Sulaması'nın temelini attı.

Eroğlu, program sonunda bir gazetecinin Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçında Benfica'yı 1-0 yenmesiyle ilgili sorusunu, "Fenerbahçe UEFA kupasını alırsa, böyle bir başarıyı yakalarsa onlara da İstanbul'da 'Fener Ormanı' kurarız" diye yanıtladı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement