Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum.

26.03.2017 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum." dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Eroğlu, Doğanhisar Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde, ormanlık alanlarda gelir getirecek ağaçlara ağırlık verdiklerini söyledi.

Gelir getirici fidanların vatandaşlara 49 yıllığına verileceğini anımsatan Eroğlu, "Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün hem fidan dağıtımı yapılacak hem de orman köylüsüne kredi vereceğiz hatta faizlerini de kaldırdık. Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, Dünya Ormancılık Günü'nde, orman teşkilatına hedef gösterdi, '5 bin köy 5 bin gelir getirici orman' kuruyoruz. Artık ormanlar milletin." diye konuştu.

Eroğlu tarihin en önemli halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, güçlü Türkiye için 'evet' denilmesi gerektiğini, bu tercihte bulunmak için çok sayıda geçerli nedenin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar 65 hükümetin değiştiğini anımsatan Eroğlu, bir hükümetinin 16 ay ömrünün olduğunu, bu sürede de büyük projelerin yapılamacağını bildirdi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine büyük hedefler gösterdiğini hatırlatarak, "Çok büyük mesafe kat ettik ama arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bize 16'ncı sıralar yakışmaz. En azından 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek yakışır." dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, tesislerin temelini attı, ardından orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Eroğlu, daha sonra Kadınhanı, Ilgın ve Meram ilçelerinde, Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni'ne katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement