Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz" sözlerini eleştirerek, "Her tarafa karayoluyla gidiyorum.

08.08.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz" sözlerini eleştirerek, "Her tarafa karayoluyla gidiyorum. İçinden geçtiğimiz ilçe veya il tertemizse 'Burası AK Parti'li' diyorum. Ama pislik götürüyorsa, çöpler toplanmıyorsa o mutlaka CHP'li belediyeler." dedi.

Bakan Eroğlu, Amasya Valisi Osman Varol'u makamında ziyaret etti. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Amasya'da bakanlığının yaptığı tesisler hakkında bilgi verdi.

Orta Anadolu Gelişim Projesi hazırladıklarını belirten Eroğlu, "Amasya da bu gelişim projesinin içinde. 2019'un sonuna kadar bitirmek istediğimiz bu proje için 13 milyar 230 milyon lira yatırım yapılacak." diye konuştu.

"Sevgili Almanlar, gelin kardeşim, sizinle bir problemimiz yok"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Almanlar Türkiye'ye gelmesin." yönünde açıklaması olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de her turist, gecenin en geç saatlerinde bile elini kolunu sallayarak gezebilir. Hiç kimse dokunmaz. Gitsin bakalım başka yerlere gece, ne diyorlar, 'Aman gece çıkma, çıkacaksan da arabayla gez.' Burası Türkiye, burası en emin, en güzel, en muhteşem ülke. Türkiye'de turizme hizmet veren oteller çok iyi. Dünyanın her yerini gezdim. Paris'teki otellere 3 yıldız vermem, '5 yıldızlı otel' diyorlar. Onların yanında bizim oteller 7 yıldızlı. Bizim milletimiz misafirperverdir. Ey Kılıçdaroğlu, böyle Almanlara falan 'Türkiye'ye gelmeyin' deme. Sevgili Almanlar, gelin kardeşim, sizinle bir problemimiz yok ki. Tarihi bir dostluğumuz da var. Bazı yöneticilerin birkaçıyla problem olabilir ama Alman milletiyle kadim bir dostluğumuz var. Birinci Dünya Savaşı'nda birlikte aynı cephelerde çarpıştık."

- "Pozitif ayrımcılık yapıyoruz"

Kılıçdaroğlu'nun "Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz" sözlerini de eleştiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Her tarafa karayoluyla gidiyorum. İçinden geçtiğimiz ilçe veya il tertemizse 'Burası AK Parti'li' diyorum. Ama pislik götürüyorsa, çöpler toplanmıyorsa o mutlaka CHP'li belediyeler. Ertesi gün Trakya'ya gideceğim. Oradaki belediyelerin hepsi CHP'li. O belediyelerin hiçbiri atık su biyolojik arıtma tesisi yapamadı. Belediyenin vazifesi olmasına rağmen, Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanlık görevindeyken 'Veysel hoca, bunlar yapamıyor, sen yap. Trakya Avrupa'ya açılan kapı, utanıyoruz' dedi. Şimdi bunları biz yapıyoruz. 13 tane Trakya havzasındaki belediyelerin biyolojik arıtma tesisini biz yaptık. Dereleri biz ıslah ediyoruz, pozitif ayrımcılık yapıyoruz, su bile veremiyorlardı."

Bakan Eroğlu, "Edirne kaç yıldır CHP'li belediye, çöpleri toplayacak sistemi yok, utanıyoruz, yığıyor yolun kenarına. Amasya yıllar önce katı atık bertaraf tesisi yaptı. Belediye yaptı, biz de biraz destek verdik. Katı atıklar toplanıyor, hatta çöpten elektrik bile üretiliyor. İşte bu. Ey Kılıçdaroğlu, gel Amasya'ya bir gör, Edirne ile mi nereyle mukayese edeceksen et." dedi.

CHPli belediyelere seslenen Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Su getiremiyorsanız, biz getiririz. Dereleri ıslah edemiyorsanız, biz ederiz. Aydın'da su yoktu, suyu biz getirdik. İzmir'de su yoktu, biz getirdik. Aydın'da suyu getirmek için 'Orman ve Su İşleri Bakanı kim oluyor, biz yapacağız' dediler. Aydın'a su veremiyordu. İkizce Barajı'nı biz yaptık. Çine Adnan Menderes Barajı'nı biz yaptık. Dünyanın sayılı barajı. Aydın ve civarına suyu biz verdik. Büyükşehir Belediyesinin görevi. Ben İSKİ Genel Müdürüyken, bütün barajları ve su isale hattını biz yaptık. Devletten yardım almadığımız gibi borçlar ödedik. Şimdi biz onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Şimdi bizden rica ediyor. Kılıçdaroğlu, bunları öğren Allah aşkına, ondan sonra konuş, karşında bu işleri bilen bir bakan var."

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement