Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de şu ana kadar inşa ettiğimiz tesis sayısı 7 bin.

09.08.2017 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'de şu ana kadar inşa ettiğimiz tesis sayısı 7 bin. Bunu neden söylüyorum? Eskiden bir baraj yapmak için yıllarca konuşulurdu, şimdi biz 423 baraj, bin gölet yaptık. Yeni yapacağımız baraj ve göletlerle Allah'ın izniyle tarihe geçeceğiz." dedi.

Bakan Eroğlu, Sinop'un Erfelek ilçesinde Musa Can Meydanı'nda düzenlenen "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni"ne katıldı.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, Erfelek'in bir orman ilçesi olduğunu ve özellikle kestanesiyle adından söz ettirdiğini belirterek, bakanlık olarak ilçede kestane ormanları oluşturacaklarını ve 49'ar yıllığına orman köylülerine kiralayacaklarını söyledi.

Kestanenin balının da çok değerli olduğuna işaret eden Eroğlu, orman teşkilatlarının, kestane balı üretmek isteyen her vatandaşa gerekli desteği vereceğini dile getirdi.

Sinop'a 8 yatırım müjdesiyle geldiklerini bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de şu ana kadar inşa ettiğimiz tesis sayısı 7 bin. Bunu neden söylüyorum? Eskiden bir baraj yapmak için yıllarca konuşulurdu, şimdi biz 423 baraj, bin gölet yaptık. Yeni yapacağımız baraj ve göletlerle Allah'ın izniyle tarihe geçeceğiz. Çünkü bu millete hizmet etmek bizim için bir ibadettir. Sinop'a hizmet etmek de boynumuzun borcudur. Zaten Sayın Valimiz, milletimizin taleplerini bize illettiler. Biz de bunların bir kısmını ilgili genel müdürlerimize ilettik. Vatandaşlarımızı seviyoruz, onlar için hizmet etmek bizim için bir mutluluk vesilesidir."

"Terör örgütlerine geçit yok"

FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadeleye değinen Eroğlu, vatandaşlardan rahat olmalarını istedi. Eroğlu, şunları kaydetti:

"Merak etmeyin kardeşlerim, hükümetimiz, devletimiz onların inlerine giriyor. Bütün dağlarda devamlı onları etkisiz hale getiriyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha güçlü başka kurum ve kuruluş yoktur. En büyük devlet bizim devletimiz. Onların hepsini tamamen bertaraf edeceğiz. Buna inanın. Zaten artık bütün dağlarda şanlı bayrağımız dalgalanıyor. Terör örgütlerine geçit yok. Tabii bu hainlere, alçaklara silah veren, eğiten bazı devletler var. Allah bunlara silah verenleri de ıslah etsin."

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından tesislerin temeli atıldı, çiftçilere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement