Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Balkanlar, Kafkaslar, Ortaasya, Ortadoğu, Afrika bize bakıyor.

26.02.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika bize bakıyor. Eğer bu şanlı bayrak düşerse Balkanlar, Orta Asya, Kafkaslar düşer. Onun için bu şanlı bayrağımızı zirveye taşıyacağız. Hedef 2023, Türkiye hazır. Dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Sandıklı'ya yatırımlar yapmaktan büyük mutlululuk duyduğunu bildirerek, "Her gelişte mutlaka heybemiz dolu geldik. Gelirken yatırım getiriyoruz. Baraj, gölet, dere ıslahı, ağaçlandırma, sulama ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemiz yatırımlarda geri kalmıştı son 11 yıldır muhteşem yatırımlara imza attık" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçilik vatanı sevmekle, bayrağı sevmekle, bayrağımızı zirveye dikmekle oluyor. Lafla milliyetçilik olmaz" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika bize bakıyor. Eğer bu şanlı bayrak düşerse Balkanlar, Orta Asya, Kafkaslar düşer. Onun için bu şanlı bayrağımızı zirveye taşıyacağız. Hedef 2023, Türkiye hazır. Dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız."

Çok büyük yatırımlara imza attıklarını aktaran Eroğlu, 4 binden fazla şantiyenin yağmur çamur demeden gece gündüz çalıştığını bildirdi.

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor"

Orman ve Su İşleri Bakanlığının zamanla yarıştığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bakın bizden önceki hangi hükümetler vardı. Ben siyasi konulara girmek istemiyorum. Bizden önce 3,5 yıl hükümette bulundular. Sonra maaşları ödeyemeyince maalesef hükümeti teslim etmek zorunda kaldılar. Bizden önce hükümet DSİ'de sadece 9 tesis açmış. Yılda 3 tesis yapar. Biz şu anda gece gündüz çalışıyoruz hatta bizim sloganımız şu, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor'. Biz yılda 350 ile 400 tesis açıyoruz. Hükümetimizin farkı bu. 3 tesis nere, 350-400 tesis nere. Sadece DSİ değil orman teşkilatı da destan yazıyor. Artık şunu diyoruz, 'her şey millet için'. Bozuk orman alanlarınü badem, ceviz, başka gelir getirici türler dikiyoruz. 3 yıl diktikten sonra masrafları teşkilata ait. Gelirleri de köylümüze ait olarak veriyoruz. Çünkü 'her şey millet için' diyoruz. Maksadımız milletimizi namerde muhtaç etmeden dimdik ayakta tutmak, refah seviyesini artırmak."

Başbakan Erdoğan'ın, Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği 123 tesisin açılışı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın pazar günü Afyonkarahisar'da 123 tesisin açılışını gerçekleştirdiğini anımsatan Eroğlu, "Bu tesisler toplam 1 milyar 129 milyon yani eski parayla 1 katrilyon 129 trilyon liraya mal oldu. Eskiden hükümetin yatırım bütçesi bu kadar değildi. 2002 yılında yatırım bütçesi bu kadar değildi. Biz Afyonkarahisar'a bir hükümetin yatırım bütçesi kadar yatırım yaptık" dedi.

Eroğlu, Sandıklı'da baraj, gölet, sulama tesisini, ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirerek, Sandıklı'yı sadece kaplıca turizm merkezi değil aynı zamanda kongre turizm merkezi, teknolojik sera merkezi de yapacaklarını vurguladı.

Sandıklı'da temeli atılan tesislerin bitmesiyle çiftçilere, köylülere yılda 9 milyon lira ilave ek gelir getireceğini anlatan Eroğlu, keyif için sulama tesisi, baraj yapmadıklarını millete hizmet için çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra Eroğlu ve protokol üyeleri, 27 milyon liraya malolacak Sandıklı Bekteş Göleti ve Sulaması, Sandıklı Koçgazi Göleti ve Sulaması, Sandıklı Akin Göleti ve Sulaması, Sandıklı Çambeyli Regülatörü ve Sulanması ile Sandıklı Kınık Köyü Taşkın Koruma tesislerinin temelini attı.

Programa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.


Advertisement