Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması

"Türkiye'yi en büyük ekonomiler arasına taşımak istiyoruz, bunun için bu terör belasının bitmesi gerekir" dedi.

13.05.2013 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

" Türkiye'yi en büyük ekonomiler arasına taşımak istiyoruz, bunun için bu terör belasının bitmesi gerekir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Sakarya'ya gelen Eroğlu, Yenikent Park'ta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin soru üzerine, "Ülkemizi üzüntüye boğan hadise cereyan etti. Bu hadise çözüm sürecinden ziyade Suriye ile alakalı. Suriye'nin istihbaratı, muharebatı ile alakalı. Esed'in bir hamlesi olduğu şeklinde bize ilk haberler geldi. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığımız, İstihbarat teşkilatı gerekli çalışmaları yapıyor. Yakında zaten bunla ilgili her şey ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Saldırının çözüm sürecine yönelik bir hadise olarak da gündeme gelebileceğini vurgulayan Eroğlu, olayın Türk Milleti'nin yüreğini dağladığını söyledi.

"İnşallah Allah böyle acıları bir daha göstermez" diyen Eroğlu, "Ülkemiz hakikaten bir dönüm noktasında. Çözüm sürecinde Başbakanımız yıllardan beri süren bu terör meselesini çözmek, neticede Türkiye'de huzur ikliminin oluşması için her türlü riski göze alarak böyle bir meseleyi ortaya attı. Bunun Türkiye için fevkalade önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesinde çok önemli bir adım olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine verilen desteğin giderek arttığını anlatan Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"2023 yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı. Türkiye'yi en büyük ekonomiler arasına taşımak istiyoruz, bunun için bu terör belasının bitmesi gerekir. Çözüm süreci 76 milyon insanın birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekiştirilmesi için yapılan bir harekettir. Toplumdan da çok büyük bir destek var. Şehit haberleri gelmiyor. Teröristler çekip gidiyor, bu önemli bir adım. Sağ olsun bütün milletimiz desteğini artırmış durumda. Yüzde 53'lük olan destek yüzde 80'lere doğru yükseldi. Gerçekten milletimizin bunda büyük bir menfaati var."

-"Çözüm süreci başarıya ulaşacak"-

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek, "Muhalefet 'çözüm sürecinde ne gibi tavizler verildi' diyor. Diyoruz ki 'hiçbir taviz yok'. Pazarlık mı yapıldı- Hiçbir pazarlık yok. Bir de 'bölünüyor muyuz-' diye iddialar ortaya atılıyor. Bunu diyenler gerçekten ülkeye çok büyük ihanet ediyorlar. Bunu dile getirmek bile yanlış. Hayır bölünmüyoruz, daha da kuvvetleniyoruz. Tek vatan, tek bayrak ve tek millet diyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin geliştiğini, büyüdüğünü ve Türkiye'yi büyük ekonomiler arasına taşımak istediklerine işaret eden Eroğlu, helva yapmak için ne gerekiyorsa var olduğunu aktardı.

Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ancak tek eksiğimiz şu ana kadar, milli, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve terörün sonlandırılmasıydı. Çünkü terör çok can aldı maalesef. Büyük ekonomik kayıplara sebep oldu. Son 30 yılda 400-450 milyar dolarlık kayıp var. Türkiye ekonomisine büyük zarar verdi. Hadi onu bir tarafa bırakalım, analar ağladı. Gözyaşları dinmedi. Her gelen şehidimiz yüreğimizi parçaladı. Artık buna son verelim diyoruz. Tabi ki son vermek bizim elimizde de değil, çünkü Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor. Türkiye artık gerçekten çok güçlü. Terörü besleyen bir takım ülkeler vardı ki bu sorunumuza onlarında etkisi azami, bunu da unutmayalım."

-"Su sıkıntısı yok"-

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nden fabrikaların su kullanmasına ilişkin üzerine Eroğlu, konuyla ilgili inceleme talimatı verdiğini söyledi.

Yeni bir su kanunu hazırladıklarını ve su yönetiminin tek elde toplanacağını anlatan Eroğlu, "Bu konuda dağınıklık vardı. Başbakanımız talimat verdi, 'Artık su tahsisleri konusunda tek yetkili Orman ve Su İşleri Bakanlığı olacak. Bakanlığa bağlı olarak da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkili olsun' diye karar kılındı. Bu konuda düzenlemeler yapılıyor. Bu konuya el atacağız. Hakikaten bir haksızlık varsa bunu ödeyecekler. Özelleştirme yapılırken su tahsisi yapılıp yapılmadığına bakılacak. Yapılmadıysa gölden her su çeken parasını ödemesi lazım. Geriye dönük tahsilat konusunda da hukuki olarak bir incelensin. Ona göre gereği yapılır. Şimdi ezbere bir şey söylemek doğru değil" ifadesini kullandı

Eroğlu, kirlilikten kurtarmak için Sakarya Nehri kenarında bir takım iyileştirmeler yapıldığını, arıtma tesisleriyle suyun kalitesinin yükseltildiğini kaydetti.

Türkiye'nin atık sularının yüzde 76'sının arıtıldığını kaydeden Eroğlu,

"İnşallah bunu yakın bir zamanda yüzde 95'e çıkaracağız. Bütün havzaları kurtarıyoruz. Sakarya, Ergene, Kızılırmak, Gediz, Menderes havzaları. Bunların tamamına el attık. Raporlar istikametinde atık su kontrollerini yapıyoruz" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'de kuraklık tehlikesi olmadığını fakat her yıl bu tür haberlerin yapıldığını söyledi.

"Şu anda suyumuz var herhangi bir problem yok" diyen Eroğlu, "Geçen sene Rusya kaynaklı bir haber geldi. 'Dünya kavrulacak' diye. Bunun üzerine bir beyanat verdim. 'Bunlar asparagas haberler, bunlar ezbere söylenen şeyler' diye. Bu sene de bizim tahminlerimize göre, haziran, temmuz, ağustos aylarında ortalama sıcaklıklardan 1 derece sıcaklar yüksek olabilir. Su sıkıntısı yok" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement