Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti ile hortumların kesildiğini ve milletten toplanan vergilerin kuruşu kuruşuna yine hizmet olarak millete döndüğünü söyledi.

08.03.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti ile hortumların kesildiğini ve milletten toplanan vergilerin kuruşu kuruşuna yine hizmet olarak millete döndüğünü söyledi.

Bakan Eroğlu, bugün memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde gerçekleştirilen Çay Barajı ile Armutlu Göleti ve Sulama Tesislerinin temel atma törenlerine katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin 12 yılda Türkiye için eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye varana kadar gerçekleştirdiği icraatlardan bahsederek, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'de her alanda büyük dönüşümler sağlandığını ifade etti.

Türkiye'de kendi bakanlıkları ile birlikte diğer yatırımcı bakanlıklar aracılığı ile hizmet götürülmeyen hiçbir yerin kalmadığını dile getiren Eroğlu, "Devletimizin parası artık bol çünkü hortumları kestik. Bizden önce niye yapılanıyordu? Bir dere ıslahı 20 yılda yapılamıyordu ama biz bir temel atınca açılış, tarih ve saatini veriyoruz. Bu geleneği ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tahinde bir ilk olarak da biz başlattık. Geçmişte de para vardı ama toplanan paraların yüzde 86'sı faiz lobilerine gidiyordu. Eğitim, yol, hastane için para kalıyor muydu? Kalmıyordu. Ama biz hortumları keserek milletten aldığımızı kuruşu kuruşuna halka hizmet olarak geri döndürdük. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (İSKİ) görev yaparken öyle hortumları kestim ki, 400 tane tesisi hizmete sunduk. Çalışırsan, gayret edersen bayrağı zirveye dikersin. Milliyetçilik, bayrak ve vatan sevgisi işte budur. Bin 763 tesisi hizmete aldık. 300'e yakını baraj. 20 milyon dekar alanı sulamaya açtık, su deyince bütün dünya bizi bilir. Biz İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Ankara gibi birçok Avrupa ülkesinden büyük kentlerimizin su meselelerini çözdük. Sadece onların değil, 76 şehrimizin su meselesini kökünden çözdük. Su ve yol medeniyettir. Bunlar olmadan medeniyet olmaz. 17 bin 500 kilometre yolu sizler için yaptık. Artık yollarımız Afyon kaymağı gibi oldu" dedi.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZ ABD, ALMANYA VE HOLLANDA GİBİ ÜLKELERDEN DAN DAHA GÜZEL"

Bakan Eroğlu, sağlıkta ve eğitimde yapılan yatırımlardan da bahsederek şunları söyledi:

"Sağlıkta muazzam bir dönüşüm oldu. İlçeleri bırakın, kentlerdeki hastanelerde bile koğuş sistemli hastaneler vardı ama şimdi 5 yıldızlı otel konforunda hastaneler var. Avrupa vatandaşına güzel hastane yapıyor da biz niye yapmayalım? Sağlık sistemimiz ABD, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden dan daha güzel. Helikopter, ambulans ve uçaklarımız vatandaşlarımızın başına bir şey geldiğinde en teşekküllü hastanelere götürüyor. Şimdi bütün Türkiye'de üniversiteler açıldı. Geleceğin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi lazım. Dünyada büyük bir yarış var. Bütün milletler birbirine her türlü oyunu, hileyi yapıyor. Bunlarla mücadele için çocuklarımıza en iyi hizmeti vermememiz lazım. Çocuklarımıza akıllı tahtalar, tabletler getirdik bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesinler, gelecekle yarışsınlar diye. Hans akıllı tahtada eğitim görüyorsa, tableti varsa bizim Hasanımızın niye olmasın? En güzel eğitim, sağlığı gelir getirici yatırımı yapacağız."

"GENÇLERİMİZ TÜRKİYE'Yİ 2043'TE İLK 5'E YERLEŞTİRECEK"

Yarımların ardından siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelere değinerek, "Türkiye üzerinden bir oyun var. 'Türkiye artık çok oluyor. Dünyada kriz varken Türkiye dünyada büyümede ilk 4'e giriyor ve bütün borçlarını ödüyor, bunların önünü kesmeliyiz' diyenler harekete geçti ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var" dedi.

Türkiye'nin yapılan yatırımlarla daha fazla yükseldiğini ve ilerlediğini söyleyen Eroğlu, 21'inci asrın Türk asrı olacağını kaydederek, "2023'te Türkiye'yi dünya ekonomileri arasında ilk 10'a yükselteceğiz. Gençlerimiz Türkiye'yi 2043'te ilk 5'e yerleştirecek. Biz tek devlet, tek millet, tek bayrak diyoruz. Biz istiklal aşığı bir milletiz. Bu millet özgürlüğünü kimseye teslim etmez. Bizler bunu bilerek daha güçlü bir millet olmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU KADINLARI UNUTMADI

Bakan Eroğlu, temel atma töreni öncesinde törene katılan kadınlara '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla karanfil dağıttı.

Eroğlu, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte canlı yayın bağlantısıyla Çay Barajı ile Armutlu Göleti ve Sulama Tesislerinin temelini attı. Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Partili Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, MHP'li Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ve çok sayıda vatandaş katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement