Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Mobil Tanıtım Aracı' Mersin'de - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Mobil Tanıtım Aracı' Mersin'de

Orman ve Su İşleri Bakanlığı \'Mobil Tanıtım Aracı\' Mersin\'de

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Türkiye’nin, orman yangınlarına karşı mücadelede, dünyanın en başarılı ülkesi olduğunu söyledi.

08.12.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Türkiye'nin, orman yangınlarına karşı mücadelede, dünyanın en başarılı ülkesi olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hem bakanlık faaliyetlerinin tanıtıldığı hem de orman, su ve tabiat alanında halkı bilinçlendirici çalışmaların yürütüleceği 'Mobil tanıtım aracı' Mersin'e geldi.

Adanan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Meydanı'ndaki etkinlikte konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, halkı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesi ile 81 ili gezen 5 adet mobil tanıtım aracının, yeniden yollara çıktığını ve bugünkü durağının da Mersin olduğunu ifade etti.

"Bal ormanlarında dünya ikincisiyiz"

Mobil tanıtım araçlarıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın son 14 yılda ülke genelinde yaptığı yatırımların ve çalışmaların vatandaşlara anlatıldığını kaydeden Yılmaz, "Orman teşkilatı olarak 1839'dan bu yana halkımızın hizmetindeyiz. Ülkemizin en eski, en köklü ve en güçlü kurumlarından biriyiz. Orman yangınlarına karşı mücadelede dünyanın en başarılı ülkesiyiz. Yanan alanları yılı içerisinde tekrar ağaçlandırıyoruz. Dünyada ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ilk 3'e giriyoruz. Kurduğumuz bal ormanları ile bal üretiminde dünya ikinciliğine yükseldik" diye konuştu.

Mersin'de de ormancılık alanında büyük projelere imza attıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti; "Son 10 yılda 89 milyon fidan ürettik ve toprakla buluşturduk. Arıcılarımızı desteklemek amacı ile 29 adet bal ormanıyla en fazla bal ormanına sahip bölge müdürlüğüyüz. Son 10 yılda arıcılık, seracılık, güneş enerjisi, büyük ve küçükbaş hayvancılık gibi alanlarında, yüzde 20'si hibe olmak üzere 28 milyon lira ORKÖY kredisi vererek orman köylümüzü destekledik. Ayrıca bakanlığımızın '5000

köye 5000 orman eylem planı' çerçevesinde, orman köylümüzün gelirini arttırmak için ceviz, badem, zeytin, harnup gibi türlerde, her yıl ortalama 40-45 köyümüzde gelir getirici tür ağaçlandırması yapıyoruz. Orman teşkilatı olarak kırsal kalkınmanın lokomotifi durumundayız. Millete hizmet noktasında 'Devlet ormancılığından millet ormancılığına' geçişimizi sağlayan, bizlere her zaman destek ve yardımcı olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Orman Genel Müdürümüz Sayın İsmail Üzmez'e teşekkür ediyor, bu tanıtım organizasyonunun bizler için, milletimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Konuşmanın ardından folklor gösterisi, fotoğraf sergisi, araç içindeki led ekrandan tanıtım filmi eğitici faaliyetler ve illüzyon gösterileri çocukları hem eğlendirdi hem de eğitti. Etkinlikte, ayrıca 6 bin adet fidan dağıtılırken, çocuklara çeşitli hediyeler verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Mobil Tanıtım Aracı' Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement