Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2016 ve 2017 yıllarında 23 milyar liralık 726 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün 7,7 milyar lira maliyetinde 375 tesisi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

29.11.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2016 ve 2017 yıllarında 23 milyar liralık 726 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün 7,7 milyar lira maliyetinde 375 tesisi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 375 eserin hizmete alındığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bugün 7,7 milyar lira maliyetindeki 375 tesisin açılışını yapacaklarını söyledi.

Tamamlanan tesislerin arasında 77 baraj, 32 gölet, 139 sulama, 21 içme suyunun yanı sıra ormancılık ve meteoroloji tesislerinin de yer aldığını aktaran Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Mayıs 2017'de 180 Günlük Eylem Planı'nın talimatını verdiğini, bu tesislerin 180 günde tamamladıklarını aktardı.

Bakan Eroğlu, Erdoğan'ın 14 Ocak'ta 10 milyar lira maliyetli 99 HES'i, geçen sene ise 22 Aralık'ta 4 milyar lira maliyetinde 151 tesisin açılışını yaptığını anımsatarak, 5 Nisan'da İzmir'de Başbakan Yıldırım ile 1,7 milyar lira maliyetinde 101 tesisi hizmete aldıklarını dile getirdi.

Eroğlu, "2016 ve 2017 yıllarında 23 milyar liralık 726 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün 7,7 milyar lira maliyetinde

375 tesisi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde yatırım seferberliği başlattıklarını anımsatan Eroğlu, Bakanlığın Türkiye'nin ve dünyanın en yüksek barajlarını inşa ettiğini belirtti. Yüksek barajları inşa etmenin zor olduğunu dile getiren Eroğlu, Deriner ve Yusufeli barajlarının da en yüksek barajlar arasında yer aldığını ifade etti.

2019'un sonuna kadar 1071 gölet tamamlanacak

Yapılan diğer çalışmalara ilişkin bilgi veren Eroğlu, "bin günde bin gölet" yaptıklarını, 2019'un sonuna kadar da 1071 göletin yapımını tamamlayacaklarını kaydetti.

KKTC'ye su götürüldüğünü de anımsatan Eroğlu, dünyada ilk defa denizin altında boruları asarak, KKTC'ye su götürüldüğünü ifade etti.

Bakan Eroğlu, Ilısu Barajı'nda sona gelindiğini, gelecek yıl su tutumuna başlanacağını, Melen Barajı'nın da yakında biteceğini söyledi.

Afrika'ya da su götürüldüğünü vurgulayan Eroğlu, Afrika'da 1 milyon 700 bin kişiye su temin ettiklerini, sondaj kuyuları açtıklarını ve Erdoğan'ın talimatı üzerine Cibuti'ye baraj yapılacağını kaydetti.

Türkiye'nin 8,5 milyon hektarlık bir sulama alanı olduğu bilgisini paylaşan Eroğlu, bu alanın şu ana kadar 6,5 milyon hektarının sulandığını kaydetti.

Bakan Eroğlu, 2019'un sonuna kadar bölgesel gelişim projelerini hayata geçirmek için büyük bir seferberlik gerçekleştirdiklerini, GAP'ta çok ciddi ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Konya, 110 yıllık rüyasına kavuştu

"Mavi Tünel" diye anılan Konya'nın 110 yıllık hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getire Eroğlu, 4 bin 471 dere ıslahını tamamladıklarını da aktardı.

Ormancılık alanında da çok büyük mesafeler katedildiğine dikkati çeken Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünün hizmet alanının genişlediğini, yurt içinde ve yurt dışında hizmet vermeye başladığını, milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında 4 milyar fidan dikildiğini, Erdoğan'ın izniyle 4 milyar 1'inci fidanı da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesine dikmeyi istediklerini ifade etti.

Çölleşme ile mücadelede büyük aşama katedildiğini aktaran Eroğlu, bu nedenle Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nın Ankara'da yapıldığını anımsattı.

Korunan alan, tabiat ve milli park sayısını artırdıklarını söyleyen Eroğlu, doğa koruma ve biyoçeşitlilik konusunda da büyük yol alındığını anlattı.

Meteoroloji ölçüm istasyonu sayısı arttı

Meteoroloji alanında en ileri teknolojiyi kullandıklarını ifade eden Eroğlu, "Şu anda dünyada ilk 7'ye giren bir teknolojiye sahibiz. Daha önce 31 olan otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu sayısını bin 840'a yükselttik. Türkiye'de herhangi bir ilçenin hava durumunu, bütün meteorolojik bilgilerini dünyanın her yerinden görmek mümkün hale geldi." diye konuştu.

Toplu açılış geleneğini Erdoğan'ın başlattığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün açılışı yapılacak tesislerle 1 milyon 971 bin 820 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, yılda 1 milyar lira zirai gelir artışı sağlanacak, 128 milyon metreküp yıl içme suyu temin edilecek, 7 il, 57 ilçe, 577 yerleşim yeri ve 242 bin dekar arazi taşkından korunacaktır. 3,15 milyon dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı, 67 bal ormanı, bir şehir ormanı, 57 mesire yeri tesis edilmiştir. Orman köylülerine yeni gelir kapıları sağlanmıştır. 166 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulmuştur. Tesis sayısı 375 olsa da birçok faaliyetleri birleştirdik."

Tarih ve saat verme ile toplu açılış geleneğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la başladığını aktaran Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su alanında 7 bin 200 tesisin açılışını yaptığını söyledi. Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de Erdoğan'ın 600 tesisi açtığını, toplam suyla alakalı 7 bin 800 tesisi Türkiye'ye kazandırdığını ifade etti.

"Dünyada bu kadar tesis açan başka bir lider yok" diyen Eroğlu, bütün tesislerde Erdoğan'ın talimatıyla en son teknolojinin kullanıldığını anlattı.

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlık personeli, müteahhit firmalara ve tesislerin açılışına destek veren herkese teşekkür etti.

Eroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Bakanlığın, DSİ, OGM ve diğer birimleriyle iş makineleriyle askeri kışlaların önünü tuttuğunu hatırlatarak, mesai mefhumu tanımadan çalışan Bakanlık personeline de teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    23:23 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Altındağları bölgesindeki güvenliği sağlamak amacıyla 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için bahse konu bölgelere giriş yasaklandı.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement