Orman Yangınlarının Yüzde 97'si İnsan Kaynaklı" - Son Dakika
Güncel

Orman Yangınlarının Yüzde 97'si İnsan Kaynaklı"

Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğuna işaret ederek, bu konuda hassasiyet beklediklerini belirtti.

26.07.2018 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğuna işaret ederek, bu konuda hassasiyet beklediklerini belirtti.

Öz, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının nemin düşük olduğu ve sıcakların arttığı dönemlerde ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Orman yangınlarına neden olan en önemli faktörün insan olduğunu dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Pikniğe giden vatandaşlarımız maalesef ateşini söndürmeden piknik yerinden ayrılıyor. Bu durumda sönmeyen ateş yangına sebebiyet veriyor. Orman yangınlarının yüzde 97'si insan kaynaklı ve biz bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz."

Yunanistan'daki felaket

Öz, orman yangınlarının büyük felaketlere yol açabildiğini, bunun en büyük örneklerinden birinin Yunanistan'da yaşandığını belirterek, şunları ifade etti:

"Komşu ülkemiz olan Yunanistan'da büyük bir yangın oldu. Birçok insan hayatını kaybetti. Ağustos, eylül aylarında çoban ateşleri yakılıyor. Mahallelerimizdeki çobanlar hayvanlarını otlatmak için çıktıklarında üşüyüp ateş yakıyorlar. Çobanlarımızdan da ricamız odur ki yaktıkları ateşi mutlaka söndürsünler. Yine çiftçilerimiz anız yakmasınlar. Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Yangınlarının Yüzde 97'si İnsan Kaynaklı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement