Ors İşçisi ile Türk Metal İş Sendikası Karşı Karşıya - Son Dakika
Yerel

Ors İşçisi ile Türk Metal İş Sendikası Karşı Karşıya

Ors İşçisi ile Türk Metal İş Sendikası Karşı Karşıya

Ankara’nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin en önemli fabrikalarından olan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan bin 600’e yakın işçinin gerçekleştirdiği eylem olaylı geçti.

27.08.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin en önemli fabrikalarından olan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan bin 600'e yakın işçinin gerçekleştirdiği eylem olaylı geçti.

Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda, Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan bin 600'e yakın işçinin gerçekleştirdiği eylem olaylı geçti. İşçilerin Türk-Metal İş Polatlı Şubesi'ne girmesini Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri engellerken, Türk-Metal İş Polatlı Şubesi yetkilileri cama çıkarak işçilere küfürler etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanda işçiler haklarını aramaya devam edeceklerini belirttiler. İşçiler Türk-Metal İş Sendikası aleyhine sloganlar atarak olaysız bir şekilde ayrıldı.

Dertlerinin kesinlikle para olmadığını, Türkiye'nin ekonomisine zarar vermek istemediklerini belirten İşçi Temsilcisi Kazım Ercan şunları söyledi: "İşçinin hiçbir zaman eylem tasarrufu olmadı olamaz, biz izinden döndüğümüzden beri işveren sürekli bizi greve zorladı. Kendisini buna göre ayarladı. Bizden daha önce yaptığımız eylemin intikamını almaya çalıştılar. Türk-Metal ile bir oldular ve bunu da başardılar. Bizler haysiyetli şerefli insanlarız. Bizim derdimiz kesinlikle para değildi. Biz bunların parasını istemediğimizi paranın Ahmet Beyin olmasını yüzlerine deklare ettik. Ancak bunlar bizimle yazılı hiç protokol imzalamayacaklarını, hatta biz işe başladığımızdan ikinci günü fabrikanın müdürü bize argo kelime kullanarak; 'Greve çıkmak isteyen çıksın' dedi. Anlayacağınız bunlar Türk-Metal İş Sendikası ile işbirliği içerisinde senaryoyu yazarak, sahneye koydular."

Fabrikanın tazminatlarını ve ihbarlarını tek başına feshettiklerini belirten Ercan, "Şu anda benim telefonuma gelen mesajda tazminatım ve ihbarımın tek başına feshettiklerini açıklayan bir mesaj geldi. Ben de mağdur olanlardan birisiyim. Ancak biz şerefimizden, onurumuzdan vazgeçmeyiz. Fabrikaya geri dönmek için ve arkadaşlarımın geri dönmesi için birlik ve beraberlik içerisinde adımlar atacağız. Fabrikamızı bizler çalıştıracağız" ifadelerinde bulundu.

Haklarını aradıklarını ve haklı olduklarını, bunun için hükümetten destek istediklerini vurgulayan Ercan, "Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan destek istiyoruz. Hakkımızı geri almalarını işçi kardeşlerimizin işlerine geri dönmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizin sesimizi duymasını burada bin 600'e yakın işçi var. Bunların bin 200'ü evli barklı insanlar. Bizim hakkımızı yedirmesinler" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ors İşçisi ile Türk Metal İş Sendikası Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • afacanoğlu karazukkum: ee ercan bey bir kaç güne kadar senide dövecek o insanlar milleti galeyana getirdin şimdi köşeye sıkıştın patron 10 gündür size yalvarıyor işinize dönün diye hadi çık işin içinden nasıl çıkacan o kadar insanın ekmeğiyle oynadınız çoluk çocuk herkes size beddua edecek şimdi bir an önce herkez işine dönsün dün o kadar adam girdi içeriye siz dışardasınız diye adamlar korkudan işinin başına geçmedi ama ben korkmuyorum ve işimide seviyorum kellemi alacağınızı bilsem gene giderim ben işime patronum ve 0 0 Yanıtla

Advertisement