Orta Asya-Hindistan Diyalogu'nun Afganistan Katılımlı Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Orta Asya-Hindistan Diyalogu'nun Afganistan Katılımlı Toplantısı

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Orta Asya-Hindistan Diyalogu'nun Afganistan katılımlı dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Semerkant'ta bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Beybut Atamkulov ile bir araya geldi.

12.01.2019 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Orta Asya-Hindistan Diyalogu'nun Afganistan katılımlı dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Semerkant'ta bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Beybut Atamkulov ile bir araya geldi.

Özbek makamlarından yapılan açıklamaya göre, Kamilov ile Afgan Bakan Rabbani'nin görüşmesinde, iki ülke arasındaki iş birliği ve Afganistan'daki mevcut durumla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Taraflar, Orta Asya-Hindistan Diyalogu bakanlar toplantısının gündemini de detaylı olarak ele aldı.

Görüşmede Rabbani, Afganistan hükümetinin ülkede barışın sağlanmasına yönelik çabaları, ikili ilişkilerin pekiştirilmesi, önemli altyapı projelerinin hayata geçirilmesi yoluyla ülkesinin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve personel eğitimine verdiği destekten dolayı Özbekistan yönetimine teşekkür etti.

Kamilov ve Rabbani, iki ülkenin siyaset, ticaret, ekonomi, yatırım, ulaştırma, taşımacılık, enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesinden yana olduğunu teyit ederken Afganistan'ın bölgesel ekonomi, taşımacılık ve diğer altyapı projelerine dahil edilmesinin önemini vurguladı.

Kamilov, Kazakistan Dışişleri Bakanı Atamkulov'la görüştü

Kamilov ile Kazak mevkidaşı arasındaki görüşmede de iki ülke cumhurbaşkanlarının geçen sene bir araya gelmesinin yapılan iki ülke ilişkilerine yeni itici güç oluşturduğu belirtildi. Görüşmede, mevcut potansiyelin tam olarak kullanılmamasına rağmen, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin geçen yılın 11 ayında yüzde 38 artışla 2,6 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

Her iki bakan bu yıl Taşkent'te düzenlenecek Orta Asya ülkeleri devlet başkanlarının istişari toplantısının yanı sıra "Kazakistan Yılı" etkinliklerine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Orta Asya-Hindistan Diyalogu'nun Afganistan Katılımlı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement