Orta Karadeniz'de koronavirüs tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Orta Karadeniz'de koronavirüs tedbirleri

Samsun, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop, Amasya ve Çankırı'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler sürüyor.

26.03.2020 17:42  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop, Amasya ve Çankırı'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler sürüyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde zabıta ekipleri pazar yerlerinde dezenfeksiyon işlemi yaparak, satışa sunulan sebze ve meyvelerin elle seçilmemesi için afişler astı. Salgından korunma yöntemlerini anlatan broşür dağıtan ekipler, vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyardı.

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de koronavirüse karşı, ilçe pazar yerlerinde, marketlerde ve bankamatiklerde sosyal mesafenin korunması için uyarılarda bulunuyor.

Pazar alanlarını dezenfekte eden ekipler, pazar esnafının satış tezgahlarının en az 6 metre olacak şekilde konumlanmalarını sağlıyor. Pazar girişlerine dezenfekte standları kurarak ellerin dezenfekte edilmesinin yanında esnafa ve vatandaşlara eldiven ve maske dağıtımı yapan zabıta, pazar esnafının eldivensiz ve maskesiz satış yapmasına müsaade etmiyor.

Tokat

Tokat Belediyesi ekipleri, toplu kullanım alanlarını ve kamu binalarını dezenfekte etti.

Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Yeşilyurt ilçelerinde de belediye ekipleri, yolcu minibüsleri, kamu binaları ve ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon ve sokakları yıkama işlemi yaptı.

Polis ve jandarma ekipleri, sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üstü kişilerin ihtiyaçlarını giderdi. Polis ekipleri çarşıda ve parklarda gezen 65 yaş üstü kişileri uyararak evlerine gitmelerini sağladı.

Sinop

Sinop Belediyesi ekipleri, koronovirüs tedbirleri kapsamında kentte dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor.

Ekipler, park, bahçe ve meydanların ardından çalışmalarını mahallelerde devam ettiriyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ise 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerini evlerine götürüyor.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ana kadar bin 210 vatandaşın yardım taleplerinin karşılandığı bildirildi.

Kastamonu

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıyan otobüslerde denetim yapıldı.

Denetimlerde jandarma personeli otobüslere binerek, genelge kapsamında ruhsatta belirlenen yolcu sayısının yarısının taşınması, yolcuların ayrı koltuklarda oturması ve 65 yaş üzeri vatandaşların seyahat etmemeleri konusunda yolcuları ve şoförleri bilgilendirerek uyarılarda bulundu.

Kentte polis ekipleri ile Kastamonu Belediyesine bağlı zabıta ekipleri de 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine teslim ediyor.

Çorum

Çorum Belediyesinin koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında dezenfekte işlemleri devam ediyor. Ekipler Çöplü Çarşısı, semt pazarları, cadde ve sokaklar ile parkları yıkayarak, dezenfekte ediyor.

Kentte, sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçları Çorum Valiliği koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanıyor. Şu ana kadar bin 853 vatandaşın ihtiyaç talebinin karşılandığı, ekiplerin vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de tüm şehir içi ve şehirler arasındaki toplu taşıma araçlarında, yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edilip edilmediğini denetliyor.

Amasya

Amasya Belediyesi, yayaların yoğun kullandığı bölgelerde hijyen çalışması yaptı.

Belediye ekipleri, salgından korunma tedbirleri kapsamında kent merkezinde bulunan birçok sosyal tesisin dezenfeksiyon işlemini yaparken talep doğrultusunda kentte bulunan tüm resmi kurumların dezenfeksiyon işlemini gerçekleştiriyor.

Zabıta ekipleri, unlu mamul üretimi yapan işletmeleri hijyen kurallarına uyup uymadıkları yönünde denetledi, çalışanların eldiven ve maske takmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, dezenfekte çalışmalarına günaşırı devam edeceklerini belirtti.

- Çankırı

Çankırılı minik sporcular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı "evde kal" çağrısı yaptıkları video hazırladı.

Yıldız Kız Boks Milli Takımı Antrenörü Ahmet Çınar'ın antrenörlüğünde eğitim alan "Her çocuk özeldir, çoklu branş eğitim" öğrencileri, evlerinde çektikleri videoda "evde kalıyorum virüsten korunuyorum. Sen de evde kal Türkiyem" diyerek video çekti.

Hazırlanan video sosyal medyada paylaşıldı.

Orta Karadeniz\'de koronavirüs tedbirleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Karadeniz'de koronavirüs tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.

  • Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi
    09:39 Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi

    17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ankara-Tatvan turistik tren seferi ile ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, turistik seferlerin bölgenin tanıtımına katkıları ele alındı ve hazırlıklar masaya yatırıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü ve TATSO Başkanı da seferlerin son durumu ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Toplantıda yapılan istişarelerle birlikte organizasyon sona erdi.

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Çanakkale'de jandarmadan sahte alkol operasyonu
    09:35 Çanakkale'de jandarmadan sahte alkol operasyonu

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bir evde yapılan operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ise serbest bırakıldı.


Advertisement