Ortaca Cansu Kaya'nın Öldüğü Yerde Keşif Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Ortaca Cansu Kaya'nın Öldüğü Yerde Keşif Haberine Ek

Ortaca Cansu Kaya\'nın Öldüğü Yerde Keşif Haberine Ek

"Cansu Kaya'nın öldüğü yerde keşif" haberine ekDALGIÇ BİLİRKİŞİLER, "SUDAN ÇIKAMAMA İHTİMALİ VAR"Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın suda ölü bulunduğu Dalyan Kanalı'nda bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan keşif sona erdi.

10.06.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Cansu Kaya'nın öldüğü yerde keşif" haberine ek

DALGIÇ BİLİRKİŞİLER, "SUDAN ÇIKAMAMA İHTİMALİ VAR"

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın suda ölü bulunduğu Dalyan Kanalı'nda bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan keşif sona erdi. Keşfin ardından açıklama yapan sanık avukatları, dalgıç bilirkişilerin yüzme bilmeyen birinin böyle bir bölgede suya atlaması halinde tekrar yüzeye çıkamama ihtimali olduğunu belirtmelerinin müvekkilerinin suçsuzluğunun kanıtı olduğunu söyledi. Keşfin ardından açıklama yapan tutuklu sanık N.D.'nin avukatı Ali İncesu, "Daha önce adli tıp kurumundan gelen raporla adli tahkikatla suda boğulmanın nasıl olabileceğinin araştırılması için mahkemeye bir yönlendirme yapılmıştı. Bugün de bunun için burada toplanmış durumdayız. Olayın gerçekleştiği yer bir tekne. Teknenin küçük olması nedeniyle bir kişinin burada iddia edilen suçları işleme ihtimali bulunmadığı, buradaki incelemelerde çok net bir şekilde tespit oldu. Keza dalgıçlar ile de bir inceleme yapıldı. Dalgıçların yaptıkları incelemelerde, yüzme bilmediği için kızın suya atladığı anda tekrar çıkamama ihtimali olduğunu yönünde beyanları var. Bunun raporlarını bekliyoruz. Bu raporla beraber zaten bahsetmiş olduğumuz adli tahkikatta tamamlanmış olacak. Müvekkillerimizin suçsuzluğunu her geçen gün delillerle ispat ediyorduk, bugün bir kez daha yapılan keşifle beraber suçsuzluğumuzu ispat ettik. Bundan sonrada zaten her şey mahkemenin takdirindedir. Dosyada olan her şey müvekkillerimizin suçsuzluğunu sonuna kadar ispat etmektedir" dedi.

Diğer tutuklu sanık M.P.Ç.'nin avukatı Coşkun Demir de "Eylül ayından bu zamana kadar bu yargılamada çok emek verdik. Geçtiğimiz duruşmada da Adli Tıp Genel Kurulu tarafından bu meselenin suda boğulma vakası olduğu net bir şekilde bütün çelişkileri giderilecek şekilde ortaya çıkartıldı. Akılda kalan belli bazı soru işaretlerinin giderilmesi için keşif yapılması talebinde bulunduk. Karşı tarafın avukatları ile beraber bugünkü yapılan keşifte özellikle benim için önemli olan dalgıç bilirkişilerin beyanıydı. Kendilerinin de beyanına baktığımız zaman Cansu Kaya'nın suya atladığı yerin 4 metre ve biraz ilerisininde 7 metre derinlikte olduğu, o derinlikteki kısmın balçık ve mile kaplı olduğu buraya atlayan ve yüzmeyi çok fazla bilmeyen bir insanın tatlı suda olması nedeni ile boğulmasının çok yüksek ihtimal olduğu belirtildi. Bunlar da bizim geçen celselerde gelen raporlarımızla beraber değerlendirildiğinde en başından beri iddia ettiğimiz gibi bu elim olayın bir kaza olduğu, bir cinayet olmadığı noktasında birleşmektedir. 24 Haziran'da duruşmamız var bu duruşmada da yapılacak olan inceleme neticesinde gerekli olan sonucu alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"YENİ DELİLLER SUNACAĞIZ"

Cansu Kaya'nın ailesinin gönüllü avukatları Berna Babaoğlu Ulutaş, Atilla Erol ve Okşan Palabıyıkoğlu adına meslektaşları İsmail Can Varol, "Adli Tıp Genel Kurulu raporunda, olayın adli tahkikat ile çözülmesi yönünde görüş vardı. Zaten bir taraftan da adli tahkikat devam ediyordu. Bu duruşmada sadece bilirkişi raporlarına göre bir hükme varmayacaktı, mahkeme heyeti, o tahkikat ile ilgili bugün olay yerinde genel bir inceleme yaptı. Dalgıçlar, uygulamalı inceleme yaptı, kısmen de olsa burada bir bilgi verdiler. Daha sonra bir rapor düzenleyecekler. 24 Haziran'da yapılacak olan duruşmada Muğla Adli Tıp Uzmanı mahkemeye davet edildi, onun görüşlerine başvurulacak. Tüm bu delilleri topladıktan sonra eğer soruşturmanın genişletilmesi yolunda her iki tarafın da talepleri olursa, duruşmalar uzayabilir. Önümüzdeki duruşmalarda yeni deliller sunacağız. Adalet yerini bulsun, maddi gerçek ortaya çıksın, Cansu'nun katilleri bulunsun istiyoruz. Bunlar sanıklarsa da cezalandırılsın istiyoruz ki biz bunların sanıklar olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca Cansu Kaya'nın Öldüğü Yerde Keşif Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement